0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα τολμήσω ακόμη μία φοράνα εκφράσω τη διαφορετικότητα του γούστου μας...
Αν τα αφήσεις μεσα καθώς αλλοιώνεται το κέλυφος αφήνει ασβέστιο στη στήλη του νερού. Κάτι που κάνει καλο στα υπόλοιπα. Ιδως αν εχεις πιο μαλακό νερό ....
Πάμε λοιπόν, τα λίτρα είναι λίγα αλλά αφού έβαλες μπουνα, μην βάλεις άλλο χαρέμι. Οι πετρες αν δεν γλιστράνε οκ, αλλά δεν δημιουργούν σπηλιές και φωλιές για ξεκούραση και ζευγάρωμα, μόνο περάσματα. Τα ψάρια θα βρουν άκρη απλά θα ζοριστουν χωρίς λόγο. Στο κατω μέρος όπου δε φαινεται και στις φωτογραφιες έχουν περάσματα όπως λες, αλλά με την άμμο έχουν δημιουργήσει τις σπηλιές του Η άμμος θαλασσινή και οι πέτρες βοηθούν στην σκληρότητα για να ζουν τα ψάρια καλυτερα και να μην αρρωσταινουν. Στις αλλαγές μπορεί να προσθέσεις και χοντρό αλάτι χωρίς ιώδιο. Επειδη ήδη εχω λευκή άμμο, αν προσθέσω λίγη θαλασινη θα εχω το επιθυμητό αποτέλεσμα ή θα πρεπει να την αντικατάσταστησω όλη;Η άλγη δεν θα έπρεπε να υπάρχει, σίγουρα δεν φταίει η αφίσα, ίσως πολύ φως και τάισμα. Δε φταίει η αφίσα, απλά με το μαύρο της αφίσας παρατήρησα την πράσινη άλγη...Απο φωτισμό πλέον είμαι στις 7 ώρες τη μέρα, πολλές ή λίγες;;;Απο τάισμα θεωρώ οτι δεν πολυ ταΐζω γιατί δε πέφτει κατι κατω...Θεωρείς πως δε θα έπρεπε να υπάρχει άλγη;;;;;Η σόδα και τα ζουμιά ότι και να κάνουν θα σε κουράσουν για αυτό ήθελε θαλασσινη ή αραγωνίτη. Τροφές δες τι ταΐζουν και οι υπόλοιποι Αφρικανοί... Συγκεκριμένα και δοκιμασμένα πράγματα. Τα ψάρια θελουνΗρεμία Και Σταθερές Συνθήκες... Καλή συνέχεια.
Σε ρώτησα στην αρχή αν κάποιος γνωστός στο πρότεινε γιατί θα σου έλεγε και αυτές τις λεπτομέρειες. Αν είχα δε θα είχα απορίες... Από την στιγμή που το έχεις στήσει έτσι, προχωρά μην αλλάξεις άμμο αν διάβαζες θα είχες βάλει θαλασσινη.Αν και όταν ξεστησες αλλάζεις. Οποτε να μην προσθέσω τώρα απο πάνω ;;;....Οι ώρες μου φαίνονται πολλές για νταμάρι, δεν έχεις φυτά και οι ανουμπιες μεγαλώνουν με λίγο φως. Μείωσε το 5-6 ώρες και κατά βάση ώρες που θα κάθεσαι να το βλέπεις. Πολύ και ίσως ακατάλληλο φως =αλγες. Το είχα 8 και το κατέβασα σε 7, οποτε συνεχίζω τη μείωση! Απο φως ειναι οι κλασικές λάμπες που είχε, μάλλον 40w, 2*20, πολυ ή λίγο;Αλλά και πάλι τριχοειδή γιατί να βγάλει δεν ξέρω. Μήπως σεκεινο το σημείο βαράει πολύ η λάμπα και το φίλτρο σου ? Οχι...