Ψάρια Γλυκου Νερού => Τροφές για όλα τα είδη των ψαριών => Μήνυμα ξεκίνησε από: giler84 στις Σεπτέμβριος 14, 2011, 10:34:38 πμ

Τίτλος: Microworms, οδηγός αναπαραγωγής και διατήρησης
Αποστολή από: giler84 στις Σεπτέμβριος 14, 2011, 10:34:38 πμ
Ας μιλήσουμε για τα microworms,
τα  microworms είναι μικρά νηματοειδή τα οποία μεγαλώνουν  απο 0.5mm εως 1.5mm σε μήκος. Είναι εξαιρετική τροφή για γόνους ψαριών , ιδίως για γόνο που είναι αρκετά μεγάλος για  infusoria και αρκετά μικρός για  brine shrimp η γκρινταλ. Τα  microworms είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν , αναπαραχθούν και να παράγουν άφθονη τροφή για τα μικρά ψάρια.

Διαδικασία  παραγωγής:

1) βρίσκουμε 2 – 3 (η ανάλογα με τις ανάγκες μας ) δοχεία. Απο την στιγμή που υπάρχουν αρκετές καλλιεργείες μπορουμε να διασφαλησουμε οτι θα εχουμε συνεχη παραγωγη τροφης για το γόνο. Πλαστικά δοχεία από τυρί , παγωτό , βούτυρο ακόμη και βάζα έχουν αποδειχτεί ικανά στο να διατηρούν τα  microworms .
2) Βρίσκουμε κάποιον που μπορεί να μας διαθέσει μια μικρή ποσότητα από  microworms ώστε να ξεκινήσουμε την αποικία μας.
3) Τα  microworms για να ζήσουν πρέπει να έχουν κάποια μορφή τροφής. Έχουν χρησιμοποιηθεί αρκετές διαφορετικές “συνταγές” εάν και δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικά με το φαγητό τους. Προσωπικά δοκίμασα πουρέ πατάτας σε σκόνη και βρώμη (κουάκερ ). με μια κούπα κουάκερ και μια κούπα περίπου χλιαρό νερό. Τα αναμιγνύουμε μέσα στο σκεύος μέχρι να γίνει ένας χυλός. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, γιατί εάν είναι καυτό θα σκοτώσει τα σκουλήκια.
4) Όταν κρυώσει ο χυλός , τοποθετούμε την ποσότητα microworms επάνω στον χυλό και κλείνουμε το καπάκι από το σκεύος. Προσέχουμε να έχουμε σταθερή θερμοκρασία μιας και επηρεάζει την ταχύτητα ανάπτυξης τους.
5) Τα microworms  θα φανούν στα τοιχώματα του σκεύους, από εκεί θα μπορέσουμε να τα απομακρύνουμε και να ταΐσουμε τα ψαράκια μας, αυτό μπορεί να γίνει με ένα μαχαίρι . Παίρνοντας σκουλήκια από τα τοιχώματα μας βοηθάει στο να αποφύγουμε να γεμίσουμε το ενυδρείο με το μείγμα από κουάκερ.
6) Ανακατεύουμε κάπου κάπου το μείγμα για να βοηθήσουμε την ανάπτυξη τους.

Μετά από μερικές εβδομάδες το μείγμα θα αρχίσει να χαλάει και να μυρίζει άσχημα επίσης θα δείχνει και πιο σκουρόχρωμο. Θα χρησιμοποιήσουμε σκουλήκια από το μείγμα για να φτιάξουμε αποικία σε ένα δεύτερο κουτί. Όταν το δεύτερο κουτί έχει αρχίσει και αποδίδει καθαρίζουμε το πρώτο και ξανά ξεκινάμε νέα αποικία.


Τίτλος: Απ: Microworms, οδηγός αναπαραγωγής και διατήρησης
Αποστολή από: bokostas στις Σεπτέμβριος 14, 2011, 10:52:09 πμ
Πολύ καλός οδηγός Χρήστο,(http://i577.photobucket.com/albums/ss214/bokostas/smilies/yeees.gif) σε ευχαριστούμε και για τις πληροφορίες, αλλά και για τα βρωμερά ;D σκουλήκια που μας χάρισες.
 
Προτείνω να γίνει υπόμνημα.
Τίτλος: Απ: Microworms, οδηγός αναπαραγωγής και διατήρησης
Αποστολή από: globalzero στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 12:07:29 πμ
είδα το πιο κορυφαίο βίντεο πολλά γέλια  :D

https://www.youtube.com/watch?v=EMJ5Hk2Fdl8

Πέρα από την πλάκα αρχική καλλιέργεια που βρίσκω?  >:D
Τίτλος: Απ: Microworms, οδηγός αναπαραγωγής και διατήρησης
Αποστολή από: LeeHook στις Σεπτέμβριος 05, 2015, 03:55:43 πμ
Μέχρι πριν ένα μηνα είχα καλλιέργειες microworms (εδώ και 2 χρόνια περίπου). Τις παραμέλησα και χαλασανε.
Από κάποιον συνχομπίστα μπορείς να βρείς. Βάλε μια αγγελία. Εγώ είχα δώσει σε κανά δυό.
Αλλιώς από e-bay (όταν ανοίξει το paypal)
Τίτλος: Απ: Microworms, οδηγός αναπαραγωγής και διατήρησης
Αποστολή από: Panost86 στις Νοέμβριος 19, 2019, 04:09:47 πμ
Φίλε μήπως δίνεις microworms να ξεκινήσω καλιεργειες για τους μονομάχους; ^-^