Ψάρια Γλυκου Νερού => Κιχλίδες => Μήνυμα ξεκίνησε από: Mythosr στις Αύγουστος 10, 2020, 02:27:02 μμ

Τίτλος: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: Mythosr στις Αύγουστος 10, 2020, 02:27:02 μμ
Υπάρχει κάποιο φυτό που μπορώ να βάλω με κιχλίδες κεντρικής αμερικής; Συγκεκριμένα Jaguar και Convict. Το ενυδρείο είναι 500 λίτρα. Σκέφτομαι ή κάτι πολύ μεγάλο για να μην το διαλύσουνε ή κάποιο είδος moss να κολλήσω στις πέτρες και τα ξύλα.
Τίτλος: Απ: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: repanas6 στις Αύγουστος 10, 2020, 09:10:42 μμ
Θέλεις να είναι το φυτό επίσης από κεντρική Αμερική για να κρατήσεις και βιότοπικο χαρακτήρα η μπορει να ναι απο όλο τον κόσμο?
Τίτλος: Απ: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: Mythosr στις Αύγουστος 11, 2020, 08:50:23 πμ
Δεν με πειράζει η καταγωγή του φυτού.
Τίτλος: Απ: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: repanas6 στις Αύγουστος 11, 2020, 09:42:02 πμ
Μια καλή επιλογή για ψάρια που πειράζουν φυτά και πολλές φορές καταλήγουν να τα ξεριζώσουν είναι τα φυτά επιφάνειας. Πιστία, Φακή, κερατόφυλλο και ακόμα εγκέρια δενσα θα μπορούσαν να την παλέψουν από αυτήν την άποψη. Τώρα θα μπορούσαν ίσως να τα μασουλάνε? Αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα διότι δεν έχω εμπειρία με τα  συγκεκριμένα  ψάρια.

Κατά τα αλλά κλασικές επιλογές είναι οι μεγάλες ανουμπιες καθώς και το μικροσωρουμ πτεροπους. Και τα δύο είδη δεν είναι και τα πιο νόστιμα (αυτό λέγεται στο ίντερνετ) οπότε ακόμα και αν προσπαθήσουν να τα μασουλήσουν στην αρχή, τελικά δε θα τα πειράξουν μετά.

Τέλος θα μπορούσες να βάλεις κρυπτοκορινές που επίσης δεν έχουν ευχάριστη γεύση για τα ψάρια αλλά να τις έχεις προστατευμένες . π.χ. σε κεραμικά γλαστράκια.
Τίτλος: Απ: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: Mythosr στις Αύγουστος 11, 2020, 04:47:04 μμ
Κερατοφυλο και φακές έχω. Την pistia την μασούσε το jaguar και την έφτυνε. Δεν έμεινε καθόλου. Γενικά ότι επιπλέει κοντά στο φαγητό του δεν πολυγλυτωνει. Το κερατοφυλο είναι σκληρό και οι φακές πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Στο υπόστρωμα από την άλλη σκαλίζουν τα convict, ειδικά όταν έχουν μικρά. Θα προσπαθήσω να προστατεύσω κανένα τύπου κρυπτοκορινα φυτεμένο ανάμεσα σε πέτρες για να μην το ξηλώσουν.
Τίτλος: Απ: Φυτά με κιχλίδες;
Αποστολή από: repanas6 στις Αύγουστος 14, 2020, 10:32:26 πμ
Ο τύπος από το βίντεο ισχυρίζεται πως είχε επιτυχία με αφρικανικές κιχλίδες και το φυτό Cabomba (απλά αφήνοντας το να επιπλέει)..

Ίσως και αυτό να ήταν μια καλή ιδέα..

https://www.youtube.com/watch?v=zpstplR9OY0