Forum > Τροφές για όλα τα είδη των ψαριών

DIY Τροφή για γαρίδες - Sticks & κατεψυγμένη

(1/12) > >>

LeeHook:
Τόσα και τόσα κάνετε καθημερινά για να έχουν τα αγαπημένα σας ψαράκια και ασπόνδυλα τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Τι θα λέγατε να μαγειρέψετε για αυτά;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αγνά υλικά και να τους προσφέρετε μία gourmet τροφή!
Η συνταγή δεν είναι δικιά μου, κυκλοφορεί παγκοσμίως σε διάφορα site, και προτείνεται κυρίως για γαρίδες. Αλλά και οι πλέκο μάλλον δεν θα λέγανε όχι σε ένα τετοιο μεζέ.


ΤΑ ΥΛΙΚΑ
1. Αρακάς - (2 φλυτζανάκια του καφέ)
2. Καρότο - (1 τεμάχιο)
3. Σπιρουλίνα - (2 κουταλάκια του γλυκού)
4. Γλυκειά Πάπρικα - (3 κουταλάκια του γλυκού)
5. Ζελατίνη - (1 φύλλο ή 1 φακελάκι)
6. Σύριγγα 60ml




ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Βράζουμε τον αρακά για 3 λεπτά. Κόβουμε το καρότο σε κύβους και το βράζουμε κι αυτό για 8 λεπτά περίπου. Στην ουσία δεν θέλουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά μας για να μην χάσουν τα πολύτιμα συστατικά τους. Στην συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υλικά στο multi.

   

Χτυπάμε τα υλικά με σχολαστικότητα έτσι ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα (αποφεύγουμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό).



Στην συνέχεια θα παρασκευάσουμε την τροφή σε δύο μορφές: Σε sticks και κατεψυγμένη.


STICKS

Σε ενα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα. Γεμίζουμε την σύριγγα με τον πολτό και απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα λεπτά "μακαρόνια".



Βάζουμε το ταψί στο φούρνο σε θερμοκρασία 60-80 βαθμούς με αέρα. Αφήνουμε για 1,5 ώρα περίπου μέχρι να στεγνώσει και να ξεραθεί καλά ο πολτός.
Και είμαστε έτοιμοι!



ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ


Βάζουμε την ζελατίνη σε ένα ποτήρι νερό για να λιώσει. Στην συνέχεια την ανακατεύουμε με το μίγμα. Απλώνουμε το μίγμα σε λεπτή στρώση σε τάπερ και το βάζουμε σε ψυγείο για 3 ώρες περίπου.

      

Το μίγμα πλέον έχει "δέσει" και μπορούμε, κόβοντας κομματάκια, να ταίσουμε τις γαρίδες μας.



Καλή τους όρεξη!! 

Nikos+Ria:
αυτα τα στικς που εκανες ποσο αντεχουν????πως τα διατηρουμε για πολυ καιρο??

LeeHook:
Αν ξεραθούν καλά μπορούν να αντέχουν μήνες. Καλό είναι να μπούνε σε ένα κουτάκι με τρυπούλες για να έχουν αέρα.
Το μυστικό είναι η ξήρανση, να μην μείνει υγρασία μέσα. Αυριο θα φέρω να δείς.

Nikos+Ria:
αναμενω....τοσα diy κανουμε.....τροφη για τα ζωντανουλια μας να μην κανουμε?.... :) :)

LeeHook:
Τώρα που το σκέφτομαι...
Θα μπορούσα να βάλω ασκορβικό οξύ για συντηρητικό μια που είναι εντελώς αβλαβές για τα ψάρια (δοκιμασμένο από το all in one λίπασμα)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση