Λοιπόν αγαπητοί συμφουριτες ύστερα από 12 χρόνια λειτουργίας το φιλτρακι μου το eheim 2073 έκαψε αντλία και αποφάσισα αντί να το φτιάξω μιας και μοιάζει ασύμφορο να αγοράσω ένα καινούργιο φίλτρο ίδιας δυναμικότητας
Κατέληξα σαν επιλογή το oase 350 το απλό χωρίς τον ενσωματωμένο θερμαντήρα ,καταρχήν η τιμή του 224 ευρώ ,αν είναι προσιτή η όχι αυτό θα το κρίνει ο καθένας με τη τσέπη του , απο θέμα χρηστικότητας τώρα δείχνει αρκετά εύκολο ειδικά αυτό που έχει με το προφιλτρο που δε χρειάζεται να ανοίξεις το κυρίως φίλτρο για συντήρηση που για μένα ήταν και ο λόγος που τ9 προτίμησα ,δείχνει να έχει καλή ποιότητα κατασκευής τα πλαστικά του φαίνονται αρκετά στιβαρά , θόρυβος δεν υφίσταται οι συνδέσεις εύκολες , ένα αρνητικό βρίσκω και αυτό ειναι οτι έρχεται χωρις βιολογικό υλικό , τώρα θα μου πεις ειναι αυτό σημαντικό , για κάποιους ίσως να ειναι αν σκεφτούμε ποσό στοιχίζουν τα υλικά , εμένα με πείραξε γιατί απλά δεν υπάρχει στη συσκευασία , εξάλλου είμαι απο αυτούς που χρησιμοποιούν ελαφρόπετρα στα φίλτρα που ειναι πάμφθηνη και δεν είχα ποτέ θέμα με τη βιολογία
Για όποιον σκέφτεται να αγοράσει φίλτρο θα το πρότεινα ως μια καλή λύση και αυτό το λέω πάντα σε σύγκριση με τα φίλτρα που έχω δουλέψει κυρίως εξωτερικά που ήταν sera,fluval,eheim,