0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σου εύχομαι καλή αρχή!Πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, θα σου πρότεινα πολύ καλό διάβασμα στα θέματα του φόρουμ. Ειδικά την ενότητα "Αρχάριοι γλυκού νερού".Το ξέρω πως δεν βλέπεις την ώρα να δεις τα ψαράκια να κολυμπάνε, άλλωστε κι εγώ αρχάριος ήμουν κάποτε και το έχω νιώσει Οι αφρικάνες και τα σκαλάρια, πέρα από την ασυμβατότητα τους στις παραμέτρους του νερού αλλά και του χαρακτήρα τους, αποκλείονται δια ροπάλου λόγω των 110 λίτρων. Θέλουν πολύ περισσότερο χώρο.Επίσης, η ροή του φίλτρου σου είναι λίγο μεγάλη. Το φίλτρο πρέπει να "γυρίζει" το νερό του ενυδρείου περίπου 3 φορές/ώρα.Ξεκίνα με πολλά φυτά και γκάπυ. Εύκολα φυτά, όπως hygrophylla polysperma, java fern, egeria densa και οπωσδήποτε pistia stratiotes ή κάποιο άλλο φυτό επιφανείας. Καθαρίζουν το νερό όσο τίποτε άλλο.Ξεκίνα το ενυδρείο μόνο με τα φυτά και άστο να "τρέξει" για δύο εβδομάδες περίπου. Παράλληλα ξεκινάς και το στρώσιμο του φίλτρου με όποιον τρόπο επιλέξεις.Μετά πρόσθεσε τα γκάπυ. Ένα μήνα μετά και παρακολουθώντας τις παραμέτρους του νερού, μπορείς να προσθέσεις και κάποιο άλλο ψάρι (αν και μέχρι τότε τα γκάπυ θα έχουν γεννήσει).Για να μπούνε οι γαρίδες θα πρέπει να περιμένεις πάνω από 2 μήνες για να ωριμάσει ο βυθός.
Όχι. Το CO2 θα το χρειαστείς για φυτεμένο απαιτήσεων με δύσκολα φυτά κ.λ.π...
Το στρώσιμο με το μπόλι είναι λίγο δύσκολο καθώς είμαι σε μικρό ακριτικό νησί. Το μόνο που με τρομάζει είναι ότι δεν γνωρίζω ακριβώς την σύνθεση του νερόυ... ύστερα από τις ποιο πάνω συμβουλές αναθεώρησα τον σχεδιασμό κ κατέληξα σε πρώτη φάση μετά από το στρώσιμο να πάω σε γκαπυ που είναι ποιο ανθεκτικά κ μέρα αποκτώντας εμπειρία να προσθέσω κ άλλα ψάρια... αντιλαμβάνομαι ότι ένα έτοιμο κ σεταρισμενο ενυδρείο είναι ποιο εύκολο αλλά λιγότερο καλό από την μία από την άλλη όμως νομίζω ότι δεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να ψάξω μεμονωμένα.
Μέχρι 8 ώρες φωτοπερίοδο είναι αρκετά