0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
δεν ξερω να απαντησω στο ερωτημα σου.. μηπως το τεστ αμμωνιας ειναι χαλασμενο? αυτο που ξερω σιγουρα ειναι αυτο που βλεπω! ενα Πανεμορφο Ενυδρειο!!!
Συμφωνώ και εγώ πως πρόκειται για ένα πανέμορφο ενυδρείο.Είναι και υγιές?Μπορεί να μετράς αμμωνία αλλά διαπίστωσες προβλήματα?Θανάτους ψαριών κα?
Καλημέρα για να έχεις αμμωνία κάτι έκανες λάθος, ή δεν είχε στρώσει το φίλτρο και έβαλες πολλά ψάρια μέσα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να ανταπεξέλθει η βιολογία σου, ή πρόσθεσες απότομα πολλά ψάρια και τα ταΐζεις πολύ.Το Ph σου και οι σκληρότητες (γενική - ανθρακική) είναι πολύ χαμηλά για ζωοτόκα, και σε συνδυασμό η υπερδοσολογία Excel που ανέφερες + το CO2 κατέβασαν πολύ το Ph θέτοντας σε κίνδυνο τα ψάρια. Τώρα πιο από τα δύο (χαμηλό Ph ή αμμωνία) ήταν η αιτία ώστε να έχεις απώλειες δεν μπορώ να στο πω με συγουριά χωρίς να έχω κάνει μετρήσεις, αλλά είναι ένα από τα δύο.Για να απαλλαγείς από την αμμωνία αν έχεις ρίξε πενταπλάσια δόση prime και φρόντισε να ανεβάσεις σταδιακά το Ph και τις σκληρότητες με σκόνη mineral salt
250ml / 30 ημέρες ο μήνας έχουμε πάνω κάτω 8+ ml τροφής ανά ημέρα. Δεν ξέρω αν είναι πολύ ή λίγο για τα λίτρα. Σίγουρα προσωρινά μπορείς να το μειώσεις. Το πόσο τροφή δίνουμε επιβαρύνει το κύκλο του αζώτου και όχι τόσο τα ψάρια που έχουμε. Μπορεί να δίνουμε τόση πολύ που να μην καταναλώνεται καν. Πάλι θα έχεις αμμωνία. Καλύτερα λοιπόν λιτή δίαιτα παρά αμμωνία. Αν έχεις το κουράγιο, συχνές αλλαγές, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, βοηθούν. Νομίζω ότι με περισσότερο οξυγόνο επιταχύνεται ο κύκλος. μία αεραντλία αν έχεις βάλ την.
Το τάισμα πρέπει να γίνεται με φειδώ, συνιστάται τα ψάρια να ταϊζονται με τόση τροφή όση μπορεί να φαγωθεί σε 2-3 λεπτά (αλλιώς τα ψάρια είναι ικανά να φάνε μέχρι να "σκάσουν", καθώς από το ένστικτό τους τρώνε διότι δεν ξέρουν πότε θα ξαναφάν, με αποτέλεσμα να γεμίζει το ενυδρείο με ακαθαρσίες και να σου εμφανιστεί πρόβλημα με φωσφορικά). Επειδή στο παρελθόν αντιμετώπισα πρόβλημα με φωσφορικά (τα οποία εμφανίζονται όταν υπάρχει υπερπληθισμός και κατά συνέπεια ή/και πολύ τάισμα) με αποτέλεσμα και τα δικά μου ψάρια να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν, εγώ θα σου πρότεινα να ταϊζεις όσο μπορεί να φαγωθεί σ' 1-2 λεπτά. Επίσης, μια μέρα την εβδομάδα μην τα ταϊζεις καθόλου, καθώς λίγη δίαιτα τους κάνει καλό.Δεν βλέπω μετρήσεις φωσφορικών, πάρε και τεστ για φωσφορικά κι έλεγξέ τα, διότι εκτός από αμμωνία μπορεί να έχεις και αυξημένα φωσφορικά.