Forum > Οργανωμένες Παραγγελίες Μελών-Χρήσιμες Ιστοσελίδες

Διαδικτυακές αγορές εκτός Ελλάδος, εν μέσω των Capital Controls...

(1/2) > >>

QS-Plan:
Πλέον όλες μας οι αγορές έχουν κάπως περιοριστεί... ένα καλό των CC... αλλά τι γίνεται σε περίπτωση που επείγεσαι να πάρεις κάτι από το εξωτερικό?

Κάποια από αυτά ήδη αναφέρθηκαν, αλλά καλό είναι να υπάρχουν όλες οι εναλλακτικές μαζεμένες σε ένα θέμα...

Σε περίπτωση όπου η κάρτα ή/και ο λογαριασμός, έχουν εκδοθεί από Ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα... Εάν είναι από ίδρυμα της ΕΕ ή Αμερικής, τότε είναι πολύ πιο εύκολα.

Η πλειοψηφία θεωρώ πως ανήκει στην πρώτη περίπτωση...

Στην περίπτωση όπου η πληρωμή θα γίνει μέσω κάρτας, κατ΄ευθείαν, τότε εμπίπτει στις περιπτώσεις που περιγράφονται στο http://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kartes/epitrepomenes-synallages...

Η φόρτιση προπληρωμένων καρτών, μπορεί να γίνει κανονικά αλλά πιθανώς να απορριφθεί από τον έμπορο/κατάστημα, για εκτός Ελλάδος συναλλαγές...

Εάν έχεις υπόλοιπο στο ballance σου, τότε 99.99% η αγορά σου θα ολοκληρωθεί...

Αν δεν έχεις, απλά εξαρτάται από το πως έχει δηλωθεί το όποιο κατάστημα στη δική του Εφορία, οπότε πιθανώς να πέσουμε στην περίπτωση του http://www.piraeusbank.gr/el/Idiwtes/Kartes/epitrepomenes-synallages...

Υπάρχουν 2 τρόποι για να "γεμίσεις" το Paypal Ballance σου...

Ο ένας είναι σχετικά νόμιμος... δηλαδή βασίζεται στα κενά του συστήματος... αλλά πιθανώς να "θεωρηθείς" ως έμπορος...
Το πως γίνεται, αναλυτικά, στο http://www.insomnia.gr/topic/574635-capital-controls-paypal-ebay-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D/page-171#entry54205815
Το πως γίνεται, σε γενικές γραμμές...
Μπαινεις paypal
Πας request money
Βαζεις ενα δευτερο ασχετο mail που εχεις προσβαση
Τσεκαρεις επιλογη goods και ποσο που ζητας
Πας στο ασχετο mail και βλεπεις εαν ηρθε μυνημα
Στο μυνημα δινεις καποιοα στοιχεια που ζηταει ( εαν θελεις βαλε οτι να ναι )
Γραφεις την καρτα που θα γινει η χρεωση (φροντίζουμε να γίνει με κάρτα που δεν την ειχαείναι συνδεδεμενη στο paypal )
Πατας pay και τελος !! Εχουν μπει στο balance του paypal.
Το μειονέκτημα του είναι η τραγική χρέωση του 4%

Ο δεύτερος, και καθ΄όλα νόμιμος τρόπος, είναι με έμβασμα. Πλέον, μπορούμε να στείλουμε μέχρι και 500 ευρώ τον μήνα, χωρίς καμμια δέσμευση, σε όποιον λογαριασμό θέλουμε. Το κόστος είναι μόνο 1 ευρώ, αρκεί η συναλλαγή να γίνει σε ευρώ.
Στο PayPal, απλά συνδέεις τραπεζικό λογαριασμό, όπως συνδέεις την κάρτα σου. Και μετά, στέλνεις μέσω εμβάσματος από τραπεζικό λογαριασμό με πρώτο δικαιούχο τον κάτοχο του λογαριασμού στο PayPal. Μόλις το επιλέξεις, σου δίνει το IBAN και το Swift Code Γερμανικής Τράπεζας. Τα λεφτά φαίνονται στο balance 2-5 εργάσιμες μετά την έγκριση του εμβάσματος από την τράπεζά σου.
Τι θα πρέπει να προσέξουμε? Πρώτα απ' όλα, ο πρώτος δικαιούχος του λογαριασμού να είναι αυτός που έχει το λογαριασμό στο Paypal.
Και δεύτερον, να είχαμε κάνει αυτή τη διαδικασία προ των Capital Controls.
Φυσικά, ΚΑΙ αυτό παρακάμπτεται, ως εξής:
Δοκιμάζεις να κάνεις top-up (takes a few days) και το πιο πιθανό είναι να σου πει "you cannot add a bank at this time".
Οπότε μετά πας Help -> Contact
Διαλέγεις Bank account/credit card στο πρώτο drop down menu και Add/withdraw funds στο δεύτερο. Και στο message τους γράφεις ότι δεν μπορείς να κάνεις add bank.
Στο email σου έρχεται αυτοματοποιημένο μήνυμα στο οποίο πρέπει να κάνεις REPLY και να τους ξαναγράψεις ότι δεν μπορείς να κάνεις add bank.
Επικοινωνούν μαζί σου, βλέπουν τον PayPal λογαριασμό σου και μέσα σε κάποιες ώρες θα μπορείς να κάνεις add bank. Μετά αποστέλεις το έμβασμα από την Πειραιώς στον PayPal λογαριασμό σου κανονικά.

Φυσικά, σε όλα τα παραπάνω, πετυχαίνουν ή αποτυγχάνουν, ανάλογα τα κέφια του όποιου συστήματος.

Άλλες επιλογές, οι οποίες είναι αυτοκτονικές, είναι...
Western Union - ταρίφα προμήθειας 10 ευρώ ανά συναλλαγή και χωρίς την οποιαδήποτε προστασία
Paysafe Card - δεν γίνεται δεκτή στο PayPal και σε άλλες συναλλαγές
MoneySafe mastercard - Με το κλειδί στο χέρι σε χρεώνει 20€ (10 να την πάρεις 10 να την διακόψεις) καθώς και σε χρεώνει κάθε μήνα 1,5€ χρησιμοποιήσεις δε χρησιμοποιήσεις. Από κει και πέρα χρεώνει +4% στις συναλλαγες με ευρώ + χρέωση αντε γεια στη μετατροπή νομίσματος. Μεγαλύτερη ληστεία δεν θα μπορουσαν να κάνουν.

Όλα τα παραπάνω είναι για τα εν Ελλάδι ισχύοντα...


Η πιο άμεση λύση σε όλα αυτά, είναι να αποκτήσει κάποιος κάρτα εξωτερικού. Και σε συνδυασμό με την ελεύθερη πλέον αποστολή εμβάσματος από ελληνική τράπεζα, το κάνει ακόμη πιο οικονομικό (1 ευρώ μόνο), σχετικά άμεση, αλλά πάνω απ΄όλα σύννομο και χωρίς πιθανότητες για περίεργα πράγματα.

Προσωπικά έχω δοκιμάσει και χρησιμοποιώ το Revolut. Το βρίσκεις στο revolut.com/r/konstaq2, από εδώ κατεβάζεις την εφαρμογή εκ μέρους μου. Σου εκδίδουν μια Mastercard. Άϋλη κάρτα αν θες για αγορές μέσω διαδικτύου. Με μηδενικό κόστος σου αποστέλλουν και την πλαστική κάρτα στο σπίτι. Χωρίς συνδρομή. Οι μεταφορές χρημάτων γίνονται μέσω της τράπεζας σου και του λογαριασμού της Revolut στην Barclays Bank της Μεγ. Βρετανίας.
Βρετανική εταιρεία, με έδρα στην Μεγ. Βρετανία, η οποία διέπεται από το Βρετανικό Τραπεζικό Σύστημα, κάτι που τουλάχιστον εμένα μου δίνει έναν παραπάνω τόνο ασφάλειας.

Άνοιξα τον λογαριασμό στις 26/10. Δοκιμαστικά, έστειλα 15 ευρώ, πληρώνοντας 1 ευρώ προμήθεια στην Πειραιώς. Εγκρίθηκαν από Ελλάδα στις 27/10. Σήμερα το απόγευμα 16:00 πιστώθηκαν 15 ευρώ στον λογαριασμό μου στην Revolut. Στις 16:15 ήδη είχε γίνει verification & validation της Revolut άϋλης κάρτας μου και έκανα μέσω Paypal αγορές.

Στις 31/10 θα ξαναστείλω έμβασμα...

QS-Plan:
Για να μην γίνει καμμία παρεξήγηση, όταν αναφέρω ότι...

--- Παράθεση από: QS-Plan στις Οκτώβριος 29, 2015, 08:14:58 μμ ---...
Προσωπικά έχω δοκιμάσει και χρησιμοποιώ το Revolut. Το βρίσκεις στο revolut.com/r/konstaq2, από εδώ κατεβάζεις την εφαρμογή εκ μέρους μου.
...

--- Τέλος παράθεσης ---

εννοώ ότι είναι κάτι σαν το "E-mail the person recommendation" ή το "Referral Program" κάποιων εταιρείων... ενδεικτικά βάζω κάποια λινκς http://www.inawera.com/create_account.php?act=register ή http://www.heavengifts.com/article/referral-program_114.html

Είναι μια επιλογή που σου δίνει για μεγαλύτερη ευκολία η Revolut, ώστε μέσω smartphone ή iPad, να αποστείλει το ίδιο λινκ σε όλες τις επαφές που επιλέγεις...

Σαφέστατα, και μπορεί κάποιος να αποκτήσει την εφαρμογή ή να μάθει περισσότερα στο revolut.com, χωρίς να φαίνεται αν υπάρχει κάποιος που του συνέστησε την εφαρμογή...

Giovanni:
 sevasmos sevasmos sevasmos sevasmos sevasmos sevasmos sevasmos sevasmos

pashaloua:
Εισαι σσσσωραιοςςςς! Για οσους το χρειάζονται ειναι μαζεμένες ολες οι πληροφορίες. Για οσους δε το εχουν αναγκη....φεεετααα...:)

achilleas:
Η Πειραιως απο την Τριτη λεει το παρακατω


--- Παράθεση ---Εμβάσματα εξωτερικού
Σας ενημερώνουμε πως η αποστολή χρημάτων στο εξωτερικό, έως το ύψος του ορίου των €500, δεν είναι δυνατή μέχρι και την 31/10/2015.
 Εξαιρούνται οι περιπτώσεις για τις οποίες προηγουμένως έχει εισαχθεί τουλάχιστον ισόποσο κεφάλαιο από την αλλοδαπή.
--- Τέλος παράθεσης ---

 ::)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση