0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: nikg στις Ιούνιος 26, 2016, 10:16:47 πμΠαράθεση από: sammy στις Ιούνιος 26, 2016, 01:24:23 πμNkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)Βάζω βακτηρια(special blend)μετα απο καθε αλλαγη νερου απο την 1η στιγμή ,την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία.Δεν σταμάτησα ποτε να βάζω κ πάντα κουναω το μπουκάλι πριν την χρήση κ το διατηρώ στο ψυγείο(δλδ προσπαθώ να τηρώ όλες τις σωστές διαδικασίες).Μου πέρασαν δυο πράγματα απο το μυαλο όλον αυτόν τον καιρο που αντιμετωπίζω το πρόβλημα του κυανο1ον να βάλω μεγαλύτερη ποσότητα απο την ενδεικνυομενη-αλλα φοβάμαι μην καταλήξω σε bacterial bloom2ον να αλλάξω μάρκα κ απο microbe-lift να παω σε ποια?Νικο αλλαξε μαρκα ή κανε μια μεγαλη αλλαγη με νερο απο την θαλασσα τωρα που ειναι καλοκαιρι, οσο πιο φρεσκο γινετε.
Παράθεση από: sammy στις Ιούνιος 26, 2016, 01:24:23 πμNkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)Βάζω βακτηρια(special blend)μετα απο καθε αλλαγη νερου απο την 1η στιγμή ,την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία.Δεν σταμάτησα ποτε να βάζω κ πάντα κουναω το μπουκάλι πριν την χρήση κ το διατηρώ στο ψυγείο(δλδ προσπαθώ να τηρώ όλες τις σωστές διαδικασίες).Μου πέρασαν δυο πράγματα απο το μυαλο όλον αυτόν τον καιρο που αντιμετωπίζω το πρόβλημα του κυανο1ον να βάλω μεγαλύτερη ποσότητα απο την ενδεικνυομενη-αλλα φοβάμαι μην καταλήξω σε bacterial bloom2ον να αλλάξω μάρκα κ απο microbe-lift να παω σε ποια?
Nkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)
Παράθεση από: gregkn73 στις Ιούνιος 26, 2016, 10:55:44 πμΠαράθεση από: nikg στις Ιούνιος 26, 2016, 10:16:47 πμΠαράθεση από: sammy στις Ιούνιος 26, 2016, 01:24:23 πμNkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)Βάζω βακτηρια(special blend)μετα απο καθε αλλαγη νερου απο την 1η στιγμή ,την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία.Δεν σταμάτησα ποτε να βάζω κ πάντα κουναω το μπουκάλι πριν την χρήση κ το διατηρώ στο ψυγείο(δλδ προσπαθώ να τηρώ όλες τις σωστές διαδικασίες).Μου πέρασαν δυο πράγματα απο το μυαλο όλον αυτόν τον καιρο που αντιμετωπίζω το πρόβλημα του κυανο1ον να βάλω μεγαλύτερη ποσότητα απο την ενδεικνυομενη-αλλα φοβάμαι μην καταλήξω σε bacterial bloom2ον να αλλάξω μάρκα κ απο microbe-lift να παω σε ποια?Νικο αλλαξε μαρκα ή κανε μια μεγαλη αλλαγη με νερο απο την θαλασσα τωρα που ειναι καλοκαιρι, οσο πιο φρεσκο γινετε.Γρηγόρη ποια προτείνεις?
Διαβασε τα παρακατω Γρηγορη. Ειναι μια λυση για τον βραχο. Μη ρωτησεις τι ειναι το muriatic acid.. The rocks was taken out, soaked in Muriatic Acid two times, and then soaked in a solution of baking soda, to neutralize the rock. This effectively removed all the debris and green hair algae that was in and on the rock, but I also killed all the live on and in it.That’s why the rock was revived in a large bin of used aquarium water with some live rock, to seed the rock and bring life back into itΓιατι δεν ακολουθεις την πεπατημενη βρε Γρηγορη και να κανεις υπομονη με τους συμβατικους τροπους, οπως κανουμε ολοι μας ή σχεδον ολοι μας..? Ειναι παρα πολλα τα λιτρα σου και οταν φτανει στο σημειο να φαινεται το οποιοδηποτε προβλημα σε ενυδρειο τετοιου μεγεθους, τοτε θελει κοπο και χρημα για να στρωσει.Εγω πσντως με ενα τετοιο ενυδρειο θα ειχα ενα fish only τρέλα. Με ψαρουκλες να το χαιρομαι κιολας...
για τον βραχο στη βαρελα εβαλα τα παραπανω για το Muriatic acid και το μπανιο σε μαγειρικη σοδα..
Γεια σου ρε Γρηγορη με τον σου .Θα σου φανει παραξενο αυτο,αλλα εγω θα συνεδεα το βαρελι με το κυριως ενυδρειο...Νομιζω πως δεν θα αντιμετοποισεις κανενα προβλημα και θα ειναι ο ποιο συντομος τροπος για να στρωσεις τον βραχο σου
Ρε Γρηγορη μπράβο σου βρε φίλε, έχει γίνει θαύμα το ενυδρείο σου!!! Πολύ ωραίος και ο φωτισμός σου φαίνονται πεντακάθαρα όλα. Απτεσιες δεν βλέπω, τι έγινε τις καθαρισες; ΥΓ Φίλε πες λίγα πράγματα και για τις ρουτίνες σου,γιατί χαίρομαι να σε διαβαζωΣτάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μεγειά τη μηχανή και χρόνια πολλά Γρηγόρη. Το ενυδρείο είναι υπέροχο, εγώ όμως ερωτεύτηκα τα ψάρια σου.
Γρήγορη πολύ ωραία πάει το ενυδρείο φιλε! Πολλα μπράβο!!
Γρηγορη πανεμορφο ειναι φιλε....να το χαιρεσαι!!Ωραια ψαρο συνθεση εχεις!!
.... .ααααα εβαλα και σκιμερ!Το ενυδρείο είναι υπέροχο, εγώ όμως ερωτεύτηκα τα ψάρια σου.