0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΥΓ Γαβριλο αργησα να απαντησω......... γιατι πριν λιγο τελειωσα....... απο γαλατα και νανουρισματα.......ετοιμασου :-)))
Εχω βαλει 2/berghia ενηλιλα απο σαββατο πρωι, με καλη προσαρμογη, μπηκαν με πιπετα με κλειστη κυκλοφορια ,διπλα σε βραχακια με ζωανθους ,που εχουν μεγαλες αλλα και μωρα απταισιες και.......τιποτα! Ειδα ενα ζωντανο δευτερα βραδυ με φακο, να ζυγωνει μια αλλα την αλλη μερα η απυαισια ηταν παλι εκει, προχθες ειδα μερα ζωνατνο κατω απο εναβραχακι με ζωανθους κοντα εκει που τα εβαλα, αλλα απταισια δεν λειπει καμια:-((((. Τα εκανα ολα οπως πρεπει,ψαρια θηρευτες τους δεν εχω απλα δεν μπηλα στον κοπο μα βγαλω τις peppermint, που απο οτι διαβαζω τελιλα, μαλλον μπορει λαι να τα φανε, αλλα με τοσο φαι που ριχνω νομιζα οτι δεν πρεπει να τα λι.πιζονται, οπως και τις απταισιες! Εχει κανεις επιτυχημενη ιστορια απο nerghia? Εκανα κατι στραβα 'η να.δειξω και αλλαη υπομονη; να παιδευετω να βγαλω τις πεπερμιντ; μου εχουν σπασει τα νευρα οι απταισιες, πεταξα λεφτα σε ταχα μου θηρευτες τους, και στο τελος με βλεπω να παιρνω την συριγγα στο χερι κι να τις κνηγαω, κατι που ηθελα να αποφυγω απο την αρχη!
Πλεον βλεπω μικρες να ξεπηδουν σχεδον παντου Σταθη! Το διαβασα σχεδον παντου, για τις πεπερμιντ, αλλα ηλπιζα και ελπιζω ακομη να μην ισχυει, τρωνε καλα σε εμενα, να ενα http://www.advancedaquarist.com/2008/11/breeder"If they survive fish the next challenge could be ornamental shrimp, or the peppermint shrimp you previously put in there to try to control the outbreak"Οι πεταλουδες πα εμορφα ψαρια, παντα θα θελω ενα, αλλα μου αρεσει πολυ η ποικιλομορφια στα ριφ αλλα και το κλαμ μου, που θα τα ξεσκισει πριν τις απταισιες.....ασε που με την τυχη μου νομιζω οτι θα τρωει κοραλια και οχι απταισιες σε εμενα!ΥΓ με το ικ αρα ξεμπερδεψες , για δωσε καμια ιδεα για ψαρακια; τι αλλο εβαλες; Για το ικ ας μην μιλησουμε Γρηγορη γιατι ποναει βρε φιλε(εχασα και δευτερη παρτιδα)...Τωρα νομιζω πως εχω ξεμπερδεψει ομως...Ρεσυ μην πιστευει παντα αυτα που διαβαζεις παρα μονο αυτα που βλεπεις με τα ματια σου στο ενυδρειο σου...Και εγω διαβασα πχ πως οι γαριδες τρωνε διαφορα κοραλια αλλα εχω και δεν μου εφαγαν τιποτα.Εβαλα μια πεπερμιν πρειν δυο εβδομαδες και μου την εφαγε το μπετα(αυτο το πιστευω γιατι τι ειδα ).Νομιζω πως εχεις κανει την καλυτερη επιλογη θυτευτη,απλα πρεπει να περιμενεις λιγο νομιζω.Σε καμια περιπτωση μην βαλεις ξυδι μεσα στο ενυδρειο γιατι το ξερω το εργο και σου λεω επειδη το ειδα... πως δεν αξιζει να το κανεις.
τα θρεπτικα παραμενουν μηδενικαΓρηγόρη εξακολουθείς κ ταΐζεις τα ψαρια μονο δικη σου κατεψυγμενη έτσι?Αν ναι,πες αν μπορείς σε τι αναλογία κύβου που ειναι οι ετοιμες ταΐζεις.
Greg αδικεις τις παρουσιασεις σου με αυτες τις φωτογραφιες.. Τοση επενδυση εκανες στο ενυδρειο, παρε και μια καλυτερη φωτογραφική...
...ανταλαξουμαι...
Παράθεση από: gregkn73 στις Δεκέμβριος 30, 2015, 09:56:55 πμ...ανταλλαξουμε...
...ανταλλαξουμε...
Παράθεση από: japetus στις Δεκέμβριος 30, 2015, 09:45:39 πμGreg αδικεις τις παρουσιασεις σου με αυτες τις φωτογραφιες.. Τοση επενδυση εκανες στο ενυδρειο, παρε και μια καλυτερη φωτογραφική... Τι λες να ανταλλαξουμε 10λιτρακια απο το νερακι μου, με μερικες φωτο με την φωτογραφικη σου?
Στάθη πεπερμιντ έχω ακόμη τις 2 που έβαλα τον Σεπτέμβρη και δεν κάνουν τίποτα! Γιατί πιστεύεις ότι αν βάλω και άλλες θα αλλάξουν συμπεριφορά;
Nkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)
οι απταίσιες τι πρόβλημα πιστεύεις ότι σου δημιουργούν πέρα του αισθητικού, κάνω την ερώτηση μιας και που δεν είχα ποτέ σε ενυδρεία μου και αν κάποια στιγμή μου ήρθαν τις διαχειρίστηκα έξω από το ενυδρείο με ξύδι και καλό καθάρισμα στο σήμείο που ήταν κολλημένη.Nkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)
Παράθεση από: sammy στις Ιούνιος 26, 2016, 01:24:23 πμNkg νομίζω πως πρέπει να διαχειριστείς το κυανοβακτήριο με βακτήρια και όχι με αντιφώσφορο. Όταν δημιουργείται έξαρση αυτό συνήθως οφείλεται στο ότι βρήκε χώρο στην ανισορροπία και επικράτησε. Αν το πολεμήσεις βακτηριακά θα εξαφανισθεί και δεν θα ξαναεπιστρέψει(τουλάχιστον όχι σύντομα)Βάζω βακτηρια(special blend)μετα απο καθε αλλαγη νερου απο την 1η στιγμή ,την ποσότητα που προτείνει η εταιρεία.Δεν σταμάτησα ποτε να βάζω κ πάντα κουναω το μπουκάλι πριν την χρήση κ το διατηρώ στο ψυγείο(δλδ προσπαθώ να τηρώ όλες τις σωστές διαδικασίες).Μου πέρασαν δυο πράγματα απο το μυαλο όλον αυτόν τον καιρο που αντιμετωπίζω το πρόβλημα του κυανο1ον να βάλω μεγαλύτερη ποσότητα απο την ενδεικνυομενη-αλλα φοβάμαι μην καταλήξω σε bacterial bloom2ον να αλλάξω μάρκα κ απο microbe-lift να παω σε ποια?
σιφωναρισμα συχνα και προσπαθησε να μειωσεις την θερμοκρασια, εαν εχει ανεβαινει καθολου. Το ιδιο παθαινω και εγω οποτε ζεσταινει ο καιρος και ανεβαινει λιγο η θερμοκρασια 1-2 βαθμους, αλλα με 2-3 σιφωναρισματα εξαφανιζεται.