0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μαριε σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια. 2 ποστ πριν εγραψα αναλυτικα για την κατασκευη του φωτιστικου πως κατεληξα σε αυτην και τις αναλογιες των λεντ. Δεν καταλαβα τι ακριβως θες να γραψω παραπανω. Την διαταξη των χρωμματων σε καθε 20βατο;Οσο αφορα το θαλασσινο νερο ποτε δεν εγραψα οτι χωρις αυτο δεν μπορει γινει πανεμορφο καποιο ριφ. Απλα απο την εμπειρια που απεκτησα απο το νανο, σε συνδυασμο με την εμπειρια απο την δουλεια μου, που καθε χρονο καταγραφονται νεοι-μεταφερομενοι εχθροι και ασθενειες φυτων, καταληγω οτι αν υπηρχαν τοσο πολλα παρασιτα για τα κοραλια στην μεσογειο αυτα θα ειχαν μεταφερθει προ πολλου μεσω της διορυγας του Σουεζ στην ερυθρα, κατι που δεν συνεβει τα τελευταια 150χρονια. Αρα 'η δεν υπαρχουν καθολου παρασιτα στην μεσογειο'η αν υπαρχουν ειναι απειροελαχιστα, ωστε στατιστικα για καποιον που δεν αφαρμοζει καραντινα, δεν υπαρχει λογος να φοβαται την θαλασσα!Νιτρικα ημουν ετοιμος να προσθεσω και εγω στο ενυδρειο, αλλα βλεποντας το παραπανω βιντεο της μακνα, κατεληξα οτι μαλλον δεν ειναι σωστο. Ο ανθρωπος αυτος με ατς καταφερε να μειωσει τα νιτρικα απο100 σε 50 αν θυμαμαι καλα, αλλα φοσφωρικα οχι, χωρις να υπαρχει ελειψη νιτρικων στο ενυδρειο του που να φρεναρει την αλγη.......Τωρα οσο αφορα τ0 σκιμερλες και τα φοσφωρικα, εγω δεν νομiζω να παιζει τοσο μεγαλο ρολο....το σκιμερ δεν αφαιρει συγκεκριμενα οργανικο φοσφωρο αλλα οργανικα γενικα. Στα τελευταια ο φοσφωρος θα υπαρχει σε αναλογια με τα νιτρικα , λογικα οπως στο ρεντφιελντ ρατιο. Αρα γιατι να αφαιρει το σκιμερ περισσοτερα φοσφωρικα απο οτι οι αλγες; και γιατι ακομα περισσοτερο, να αφαιρει περισσοτερα φοσφωρικα σε wet apo oti she dry mode?Επειδη δεν μπορω να ξεκινησω την χαετο να αναπτυσεται γοργα, και τις εχω φυλαξει πολυ χωρο, ειλικρινα θα ηθελα να ξερω τα συμπερασματα σου οσο αφορα κυκλοφορια και φωτισμο. Την ειχα με ψυχρο φως λεντ, οπως στο νανο οπου αναπτυσονταν, αλλα δεν επαιρνε μπρος. Εβαλα dιy 8 κοκκινα 2 μπλε παλι τιποτα. Κυκλοφορια εχω πολυ θεωρω, αλλα στο τελος μαλλον θα βαλω εναν ακομη τυνζε 6015 που πλεον περισευει. Αλλα ισως τελικα αν μην παιρνει μπρος λογω ειδη πολυ χαμηλων θρεπτικων.
Respect Μάριε για τον chaeto Reactor. Γιατί λες ότι δεν είναι πρακτικος? Κάθε πόσες μέρες γεμίζει και τον αδειάζεις? Θεωρεις ότι θα μπορουσε να κρατήσει ένα ενυδρείο? Η θεωρία λέει ότι οξυγονωνει φυσικά το νερό άρα θα μπορούσε να αντικαταστησει ένα σκιμμερ. Επίσης επειδή δεν έρχεται σε επαφή με το διοξείδιο του δωματίου καταναλώνει ακριβώς αυτό που παράγουν τα ζωντανά λειτουργώντας σαν πνευμονας του ενυδρείου. Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα του πειράματος σου με την χαετο. Είμαι σίγουρος ότι θα ναι εξίσου καλό με το άρθρο που είχες γράψει παλαιότερα για την χρήση της. Εκτός από νιτρικά, φωσφορικά θεωρείς ότι η μακροαλγη μπορεί να περιορίζεται στην ανάπτυξη της και από άλλα στοιχεία του νερού μας όπως διαβάζω κατά καιρούς? Επειδή στα βγάζουμε με το τσιγγελι, τι άλλα πειράματα "τρεχουν" στο ενυδρείο σου? Sent from the dungeons of Mordor
Να συμπληρωσω κατι που εγραψα για τα φοσσωρικα παραπανω και μαλλον δεν ισχυει....προφανως αν η αναλογια του ρεντφιελντ ισχυε παντου δεν θα χρειαζομουν αντιφοσφωρο! Προφανως το κλασμα φοσφωρικα/νιτρικα που προσθετω με τις τροφες , ειναι μεγαλυτερο απο αυτο που αφαιρω με τις αλγες, γι αυτο και χρειαζομαι αντιφοσφωρο. Γιατι ομως αυτο το κλασμα στη βρωμα του σκιμερ να ειναι μεγαλυτερο απο οτι στις αλγες και ακομη περισσοτερο γιατι να ειναι μεγαλυτερο στην υγρη βρωμα , απο οτι στην στεγνη βρωμα του σκιμερ Που εγραψες παραπανω Μαριε; ειναι απλες εμπειρικες παρατηρησεις σου 'η το βασιζεις καπου αλλου;
τωρα περιμενω η εικονα να εναρμονισθει με τα πολυ χαμηλα θρεπτικα που διατηρω εξαιτιας RDSB,ATS,CHAETO, ΚΑΙ αντιφοσφωρου.
Πολυ ωραια Γρηγορη καθαρο και υγειες.Τι κοπαδακι ειναι αυτο που εβαλες;...
Αεραντλια και seachem clarityΤην επόμενη μέρα θα είναι ολοκαθαρο
Μηπως το κλαμακι σου πεταξε τιποτα πονηρό στο νερο σου... Στάλθηκε από το LG-E400 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Σωστά τα λέει ο Μάριος.Το ενυδρείο επηρεάζεται απο όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλον.πχ και με τους καπνιστές(heavy φάση σε μικρούς χώρους τον χεμώνα) το ίδιο συμβαίνει(πτώση ph κτλ) αλλά η αλκοόλη αν και εξατμίζεται πολύ πιο γρήγορα κάποια μόρια καταλήγουν στα ζωντανά σου γιατί όλα αναπνέουν μέσα στο νερό. Το νερό φιλτράρει ότι περνάει σε αυτά οπότε έχεις bacterial bloom.Φαντάζομαι τι επικρατεί στον χώρο του ενυδρείου.Θέλω ένα μπουκάλι απο αυτό που ετοιμάζεις.Σε τόσα λίτρα χρειάζεσαι εξαερισμό με κάποιον τρόπο για να γλιτώσεις και την υγρασία και να το έχεις και όπως θές.
Μετά από 9 σχεδόν μήνες, αν και δεν έχει μειωθεί καθόλου ή ροή της, λέω να κθρισω την αντλία επιστροφής. Τις άλλες μεχρι τώρα τις καθάριζα, βουτώντας τις σε ξυδονερο όλο το βράδυ. Επειδή δεν έχω τέτοια πολυτέλεια με την επιστροφης, αφού δεν διαθετω δευτερη, σε τι μπορώ να τη βουτηξω για 1 το πολύ 2 ωρεες και να "γυαλισει" ; Εξωτερικό είδα ότι χρησιμοποίησε muriatic acid, δηλαδή υδροχλωρικό οξύ= κεζαπ!!!!Είναι δυνατόν να είναι ασφαλές; Έχετε να προτείνεται κάποιο άλλο προϊόν;