Forum > D.I.Y.

ATS τα βασικά!

(1/11) > >>

Τρελογιατρός:


Τα ΑΤS δεν είναι κάτι νέο στο άθλημα αλλά κάτι που εφαρμόστηκε με επιτυχία και πήγε τόσο καλά μέχρι να πατενταριστεί και να θαφτεί.
http://www.google.com/patents?id=NugpAAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false
Θα παραθέσω βίιντεο και φωτός.
http://www.youtube.com/watch?v=BVPvaxc9ps4
 
Mε πολύ χαμηλό κόστος ο πιο εύκολος τρόπος για να εξαλείψετε την πράσινη τριχοειδή άλγη , άλγη φούσκες, τύρφη και όλων των ειδών φύκια από το ενυδρείο σας (ελπίζουμε μόνιμα).

Η νέα δοκιμαστική έκδοση της άλγο-ξύστρας είναι πολύ ευκολότερη να κατασκευαστεί από την έκδοση του καταρράκτη,και είναι ιδανική για νάνο-ενυδρεία. Αυτή η νέα άλγο-ξύστρα δεν έχει αναρτηθεί πουθενά πριν από τον Μάιο του 2012(φρέσκο πράμα). Λειτουργεί τόσο σε γλυκού όσο και θαλασσινού νερού ενυδρεία.

Αν είστε σαν τους περισσότερους χομπίστες τα υδρόβια,και ενοχλητικά φύκια είναι ένα συνεχές πρόβλημα.Προσπαθήσατε να ταΐσετε λίγο παραπάνω τα ζωντανά σας και σαν επακόλουθο παράγετε άλγη μαζικά... Έχετε ήδη δοκιμάσει πολλές μεθόδους αντιμετώπισης; Κάποια ακριβά πρόσθετα; Κάτι λειτούργησε ,αλλά δεν είστε σίγουρος; Μερικά πρόσθετα απλά δεν λειτουργούν καθόλου.

Σκεφτείτε τι συμβαίνει: στο ενυδρείο σας συσσωρεύονται θρεπτικά συστατικά (νιτρικά και φωσφορικά άλατα), λόγω των τροφίμων που ταΐζετε. Τα φύκη τρώνε νιτρικά και φωσφορικά άλατα για να μεγαλώσουν, έτσι τα φύκια εδώ και καιρό αναπτύσσονται στο νερό σας, επειδή τρώνε όλα τα θρεπτικά συστατικά από το νερό σας! Τι να κάνετε;

http://www.youtube.com/watch?v=uM-bR9T2rWY

Λοιπόν σκεφτείτε το εξής: Για να μεγαλώσουν τα φύκια πρέπει να τροφοδοτούνται με νιτρικά και φωσφορικά άλατα. Έτσι, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε μόνο φύκια για να καταναλώσετε όλα τα νιτρικά και φωσφορικά από το ενυδρείο σας ; Η απάντηση: Μπορείτε! Πώς; Με μια απλή συσκευή που ονομάζεται ξύστρα άλγης.Χτίζετε ένα δάπεδο με Φύκη Ανοδικής Ροής. Είναι απλό, φθηνό, και μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό τέτοιο φίλτρο μέσα σε λίγα λεπτά με πράγματα που πιθανώς ήδη έχετε. Θα δημοσιεύσω πιο πολύπλοκες εκδόσεις αργότερα, αλλά εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από το πιο βασικό σχεδιασμό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τις δοκιμές:Μια «Ξύστρα άλγης" είναι ένα απλό φίλτρο που μεγαλώνει πραγματική άλγη στο φίλτρο, έτσι ώστε η άλγη δεν αναπτύσσεται σε άλλα μέρη του ενυδρείου σας. Με απλά λόγια, οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της άλγης στο εσωτερικό του φίλτρου είναι καλύτερες από τις συνθήκες στο υπόλοιπο ενυδρείο σας;
Έτσι οι άλγες αναπτύσσονται στο φίλτρο αντί για το ενυδρείου σας, και τότε απλά αφαιρείτε την άλγη από το φίλτρο και να την πετάτε .
Αλλά για να αναπτυχθεί η άλγη στο φίλτρο, τα φύκια πρέπει να καταναλώνουν νιτρικά και φωσφορικά;Έτσι υποθέτω οτι η πηγή νιτρικών και φωσφορικών αλάτων προέρχεται από; Το Νερό σας!

Εάν το αναλύσουμε αυτό, πάντα οι άλγες αναπτύσσονται σε ορισμένα σημεία, και όχι παντού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μερικές από τις τρεις συνθήκες καλλιέργειας (φως, ροή, θρεπτικά συστατικά), είναι καλύτερες σε ορισμένες περιοχές του νερού σας από ό, τι σε άλλες. Μια "ξύστρα με φύκια ανοδικής ροής" βελτιστοποιεί απλά αυτές τις συνθήκες, και δημιουργεί σε ένα μέρος τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη άλγης όπου μπορεί να συλλεχθεί εύκολα και να απομακρυνθεί. Και μόλις τα νιτρικά και φωσφορικά άλατα έχουν αφαιρεθεί από το νερό σας, όλα τα άλλα ενοχλητικά φύκια όπως η πράσινη τριχοειδής άλγη ,άλγες φούσκας κτλ, θα έχουν πολύ δύσκολο έργο για να παραμείνουν ζωντανές.

Έτσι, στις περιπτώσεις που αναρωτιέστε που ήταν αυτά τα φίλτρα όλο αυτό το διάστημα, και γιατί δεν έχετε ακούσει τίποτα γι αυτά αν λειτουργούν τόσο καλά; Λοιπόν η αρχική έκδοση καταρράκτη (το πολύ Ισχυρό νήμα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2008) ήταν δύσκολο να το φτιάξει κάποιος, και ήταν πραγματικά δύσκολο να το βρεις κάπου για να το αγοράσεις;
Έτσι εκτός αν ήθελε να το φτιάξει κάποιος από την αρχή, δεν είχε άλλη επιλογή παρά να αγοράσει κάποιο άλλο είδος φίλτρου. Αυτό που πραγματικά χρειάζεται να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε καλές συνθήκες καλλιέργειας (φως, ροή, θρεπτικά συστατικά) για τα φύκια, από το νερό που ρέει σε ένα κομμάτι των ακατέργαστων υλικών, έτσι ώστε η άλγη να αναπτυχθεί σχετικά εύκολα στο υλικό, αντί για κάτι άλλο στο ενυδρείο. Ο καταρράκτης άλγης καλλιέργησε πολλές άλγες σαν φίλτρο, και αφαίρεσε πολλά φύκια σε πάρα πολλά ενυδρεία: Πάνω από 1.000 άνθρωποι έχτισαν τα δικά τους φίλτρα καταρράκτη άλγης, και αναφέρουν τα αποτελέσματά τους σε διάφορα φόρουμ κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 4 ετών; Σχεδόν όλα σκουπίζονται απο τα ενοχλητικά φύκια μέσα σε 8 εβδομάδες, και πολλοί το έκαναν και σε 4 εβδομάδες. Και σε άλλα φόρουμ αν και ποτέ δεν δημοσιεύτηκε, περίπου 10.000 άνθρωποι έχτισαν τα δικά τους φίλτρα άλγης καταρράκτη με παρόμοια αποτελέσματα.
Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2011,ήρθε μία ακόμα ιδέα: Αντί να αφήσετε τη ροή του νερού κάτω από μια οθόνη σαν ένα καταρράκτη, μήπως να στρέφαμε τη ροή του νερού πάνω προς στην οθόνη, χρησιμοποιώντας φυσαλίδες αέρα;
Γιατί; Επειδή όσο καλό είναι το φίλτρο άλγης καταρράκτη, χρειάζεται ακόμα μια θέση για την αποστράγγιση του νερού "κάτω". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε μια δεξαμενή κάτω από το ενυδρείο(σάμπ), ή θα πρέπει να μπεί με κάποιο τρόπο πάνω από το ενυδρείο. Αυτό δεν είναι εύκολο, και είναι πολύ δύσκολο για ένα μικρό ενυδρείο νανο που συνήθως δεν έχει σάμπ, και επίσης δεν υπάρχει χώρος πάνω από αυτό. Επίσης, η έκδοση καταρράκτη απαιτεί να είναι έξω από το νερό (στον αέρα), και καταλαμβάνει επιπλέον χώρο. Η νέα «ανοδική» εκδοχή, ωστόσο, μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στο ενυδρείο, έτσι ώστε να μην καταλαμβάνει επιπλέον χώρο,και δεν χρειάζεται εξωτερική αντλία νερού. Μόνο φυσαλίδες αέρα.
Η Ανοδικής Ροής Φύκη δαπέδου (UAS) παρέχουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ανάπτυξης για τα φύκη στη δεξαμενή σας:
φυσαλίδες αέρα να παρέχουν ταχεία ροή;
Ισχυρό φωτισμό παρέχει το φως;
Και οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται ήδη στο νερό σας παρέχει την νιτρικών και φωσφορικών αλάτων.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ένας χώρος για τα φύκια να αποδίδουν, και η οποία παρέχεται από την πελεκημένη πλαστική οθόνη. Έτσι, η άλγη αρχίσει να αυξάνεται στην οθόνη, καθώς η ροή και ο φωτισμός είναι ισχυρότερη από ό, τι υπάρχει στο υπόλοιπό του ενυδρείου σας. Νιτρικά και φωσφορικά άλατα που καταναλώνονται κατά τη διαδικασία. Αυτό προκαλεί τα φύκια να εξαφανίζονται από το ενυδρείο και να αρχίσουν να εμφανίζονται στην οθόνη καθαριστή, έτσι ώστε να μπορείτε να συλλέξετε και να πετάξετε την άλγη κάθε μία ή δύο εβδομάδες.

http://www.youtube.com/watch?v=Ji5udvMv7So

Ο πιο βασικός τρόπος για να δημιουργήσετε ένα δάπεδο Ανοδικής Ροής, άλγης, ιδίως σε μικρά ενυδρεία, είναι να τροφοδοτήσετε κάποιες φυσαλίδες αέρα κάτω από μια κάθετη οθόνη. Εάν μέσα σε ένα ενυδρείο, βάλετε μόνο μια πηγή φωτός έξω από το τζάμι,έτσι ώστε να φωτίζει μέσα στην οθόνη. Και αν θέλετε την καλύτερη απόδοση (πράγμα που σημαίνει καλύτερο φιλτράρισμα), απλά προσθέστε ένα κάτοπτρο για να δώσει στην οθόνη κάποιο φως και στις δύο πλευρές. Η οθόνη καλύτερα γίνεται με 7άρι-πλέγμα καμβά,σταυροβελονιά πλαστικό που μπορείτε να φτιάξετε με ράψιμο ή να αγοράσετε από ένα καταστήματα βιοτεχνίας, ή σε μέσω διαδικτύου. Επίσης, μην ξεχάσετε να είναι τραχύς η επιφάνεια επάνω στην οθόνη στην ανάγκη με ένα αιχμηρό αντικείμενο,να δημιουργήσετε πολλές τρύπες.Η οθόνη πρέπει να είναι σκληρή και σχεδόν γεμάτη τρύπες ύστερα από την επεξεργασία.

Ένα πράγμα που αξίζει προσοχής είναι ότι η ξύστρα Ανοδικής Ροής με Φύκη δαπέδου (ή οποιοδήποτε καθαριστής άλγης) δεν θα προκαλέσει περισσότερη άλγη να αναπτυχθεί στο ενυδρείο σας. Αντ 'αυτού, η άλγη θα εξαφανιστεί από το ενυδρείο σας, και θα αρχίσει να μεγαλώνει στην οθόνη. Στη συνέχεια, αφαιρείτε απλά την οθόνη και ξύνετε τα φύκια. Και εδώ είναι μια έκπληξη: Προσέξτε τα ψάρια ή τα σαλιγκάρια σας γιατί τρώνε το φίλτρο σας! Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από ζωντανά πράσινα φύκια, έτσι ώστε τα ψάρια ή τα σαλιγκάρια σας μπορούν να τρώνε την άλγη που καλλιεργείτε. Η απλή λύση στο πρόβλημα της τοποθέτησης είναι να τεθεί κάποιο πλέγμα ή δίχτυ γύρω από την άλγη ώστε να τοποθετηθεί στο ενυδρείο για κατανάλωση.

Υπάρχουν κάποιες απαιτήσεις σύμφωνα με το πόσο ταΐζετε για να υπολογίσετε το μέγεθος της οθόνης που θα χρειαστείτε και όχι σύμφωνα με τα λίτρα σας γιατί τα θρεπτικά συστατικά που τροφοδοτούν την άλγη για να αναπτυχθεί προέρχονται από την τροφή που ταΐζετε. Η επικαιροποιημένη ακόλουθη εικόνα έχει μέγεθος και κατευθύνσεις:

Μέγεθος οθόνης:
Υπάρχει ένα ελάχιστο μέγεθος που είναι απαραίτητο για τους περισσότερους χομπίστες,και αυτό είναι 3 Χ 4 ίντσες (7,5 Χ 10 εκ.), η οποία είναι 12 τετραγωνικές ίντσες (75 τετραγωνικά εκατοστά), ανεξάρτητα από το πόσο μικρό είναι το ενυδρείο .
Αν η οθόνη είναι μικρότερη, δεν θα πιάσει όλο το φως από το φωτισμό. Έτσι, χρησιμοποιώντας αυτό το ελάχιστο μέγεθος για παράδειγμα, η οθόνη θα είναι σε θέση να χειριστεί τα ακόλουθα ποσά της καθημερινής διατροφής:

1 κατεψυγμένο κύβο ανά ημέρα (2-όψης οθόνη), ή
1/2 κατεψυγμένα κύβο ανά ημέρα (1-όψης οθόνη), ή
10 τσιμπήματα των τροφίμων νιφάδα ανά ημέρα (2-όψης οθόνη), ή
5 τσιμπήματα των τροφίμων νιφάδα ανά ημέρα (1-όψης οθόνη),
ή 10 τετραγωνικές ίντσες (60 τετραγωνικά εκατοστά) ημέρα (2-όψης οθόνη), ή
5 τετραγωνικές ίντσες (30 τετραγωνικά εκατοστά) ανά ημέρα (σε 1-όψης οθόνη), ή
0,1 ουγκιές ξηρό (2,8 γραμμάρια) του ιζήματος των τροφίμων ανά ημέρα (2-όψης οθόνη), ή 0,05 ξηρή ουγκιά (1,4 γραμμάρια) του ιζήματος των τροφίμων ανά ημέρα (1-όψης οθόνη)

ΛΆΜΠΑ ΚΑΙ ΙΣΧΎ:
Θέλετε ένα «πραγματικό» Watt σε λάμπες φθορισμού ανά τετραγωνική ίντσα (6,25 τετραγωνικά εκατοστά) της οθόνης, σε 2700K ή 3000K χρώμα, το οποίο είναι αλλιώς γνωστό ως "ζεστό" ή "μαλακό". Σημειώστε ότι η ισχύς πρέπει είναι ένα «πραγματικό» και όχι, ένα «ισοδύναμο» Watt.
Συμπαγείς λαμπτήρες φθορισμού (CFL), πολλές φορές θα αναφέρουν την ισχύ τους ως «5 watt, που ισοδυναμεί με 30 watt", αλλά το μόνο που δίνουν είναι χαμηλότερη κατανάλωση. Μην χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε άλλο είδος των λαμπτήρων για μικρές ξύστρες άλγης UAS. Χρησιμοποιήστε ένα μόνο "φως”(single light) ή "προβολέα" (spot light)λάμπα CFL, επειδή εστιάζουν το φως πάνω στην οθόνη. Τέλος, το μέγεθος της οθόνης είναι Μήκος x πλάτος όχι, 2X πλάτος x μήκος. Έτσι μην συγχέεται τον εαυτό σας με τη σκέψη ότι, επειδή η οθόνη έχει δύο πλευρές, ότι θα πρέπει να διπλασιάσουμε τις τετραγωνικές ίντσες. Απλά χρησιμοποιήστε Μήκος x πλάτος. Εάν έχετε μια 5 watt λάμπα που φωτίζει μόνο στη μία πλευρά της οθόνης, τότε είναι "1-όψης" οθόνη "? Αν χρησιμοποιείτε ανακλαστήρες έτσι ώστε το φως να φτάνει και τις δύο πλευρές της οθόνης, τότε είναι" 2-sided ". Τα watt και το μέγεθος της οθόνης δεν αλλάζουν. Μόνο οι" 1-όψης "και" 2-όψεις».

Για LED, χρησιμοποιήστε τη μισή ισχύ απο τα παραπάνω. 660nm (κόκκινο) 3-watt δίοδοι(led) λειτουργούν καλά, περίπου 1 έως 2 ίντσες (2,5 έως 5,3 εκατοστά) από την οθόνη. 1 από αυτά τα LEDs χωρίς οπτικό φακό (120 μοίρες)δεν μπορεί να καλύψει μία πλευρά του Χ 2,δύο ιντσών οθόνη (5,3 Χ 5,3 εκατοστά), οπότε το παράδειγμα σε 12 τετραγωνικές ιντσες οθόνη θα μπορούσε να έχει πάνω του δύο λυχνίες LED, τα οποία θα είναι συνολικά 6 watt.
Υψηλή ισχύς με λάμπες CFL: Διπλασιάστε την ισχύ της CFL, και μειώστε τις ώρες στο μισό (έως 9 ώρες την ημέρα). Έτσι, το παράδειγμα με τις CFL παραπάνω θα είναι 12 Watt σε κάθε πλευρά, για συνολικά 24 W, αλλά μόνο για 9 ώρες την ημέρα. Δεδομένου ότι οι λαμπτήρες λειτουργούν για 9 ώρες αντί για 18, που θα διαρκέσουν 6 μήνες αντί των 3 μηνών.

Διάφορα: Κάθε 7 έως 14 ημέρες, βγάζετε την οθόνη και ξύνετε τα φύκια μακριά. Και κάθε
3 μήνες θα πρέπει να αλλάξετε τις CFL λάμπες (εκτός και αν χρησιμοποιείτε την υψηλή ισχύ CFL τεχνική, η οποία θα είναι κάθε 6 μήνες).
Έτσι, προχωρήστε στην κατασκευή ενός φίλτρου ανοδικής άλγης και μετά δείξτε μας φωτογραφίες του φίλτρου σας

ΠΑΡΑΔΕΊΓΜΑΤΑ:

1. Έχετε ένα ενυδρείο νανο που σηκώνει 4 τσιμπήματα από τρόφή νιφάδων ανά ημέρα. 4 τσιμπήματα είναι η μικρότερη φόρτωση του φίλτρου. Παραδείγματος χάρη για 5 τσιμπήματα για 1-όψης οθόνη φίλτρου άλγης, έτσι καλύπτεστε με ένα απλό μιας όψης φίλτρο των 3 Χ 4 ιντσών(7,5 Χ 10 εκ.), η επιφάνεια του οποίου είναι 12 τετραγωνικές ίντσες (75 τετραγωνικά εκατοστά), σχεδόν «αγγίζοντας το γυαλί θα είναι μια χαρά. Μια πραγματική 12-watt CFL στο προσκήνιο ή ένα λαμπτήρα 2700K ή 3000K ("ζεστό" ή "μαλακό"φωτισμό), έξω από το τζάμι, θα λειτουργήσει καλά. Μια απλή μικρή αντλία αέρα θα είναι αρκετή παροχή για αέρα.

2. Έχετε μια λίμνη koi και ταΐζετε 10 ουγκιές (280 γραμμάρια) ξηρά τροφή την ημέρα, και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα 2-όψεων φίλτρο άλγης(με ανακλαστήρες) στον ήλιο. 10 ουγκιές είναι 100 φορές το μέγεθος παράδειγμα της τάξης του 0,1 ουγκιά, έτσι το μέγεθος της οθόνης που απαιτείται είναι 12 Χ 100 = 1200 τετραγωνικές ίντσες(7500 τετραγωνικά εκατοστά). Εφ 'όσον οι ανακλαστήρες παίρνουν φως και στις δύο πλευρές της οθόνης ταυτόχρονα, είναι 2-όψης. Εάν αργότερα αλλάξετε τους ανακλαστήρες (γιατί πρέπει να διατηρούνται καθαροί και χρειάζεται λίγο περισσότερη δουλειά), θα πρέπει να μειώσετε τη διατροφή στο μισό, ή θα χρειαστεί να προσθέσετε μια άλλη οθόνη στο φίλτρο, έτσι ώστε να διπλασιαστεί το μέγεθος. Μεγάλα μεγέθη οθόνης, ειδικά στο σκοτεινό νερό, είναι καλύτερα αν είναι μεγάλα και κοντά στην επιφάνεια. Αυτό επιτρέπει περισσότερο ήλιο να χτυπήσει την οθόνη επειδή υπάρχει λιγότερο βάθος. Ευρείας οθόνης,φίλτρα όμως, απαιτούν και περισσότερη ροή αέρα.

3. Έχετε ένα επιθετικό ενυδρείο με λίγο ανοιχτό χώρο στον πίσω τοίχο, και θέλετε να είναι σε θέση σας καλύψει με 5 κατεψυγμένους κύβους και 10 τετραγωνικές ίντσες Νόρι ανά ημέρα. Εσείς αποφασίζετε ότι δεν θέλετε την οθόνη να κολλήσει πολύ στο ενυδρείο σας , ώστε να προτιμούν μια 1-όψης οθόνη φίλτρου που θα είναι σχεδόν επίπεδη. Χρησιμοποιώντας τα μεγέθη οθόνης για παράδειγμα 1-όψης οθόνη, μισό κύβο των κατεψυγμένων τροφίμων χρειάζεται 12 τετραγωνικές ίντσες της οθόνης, οπότε για 5 κύβους θα χρειαστεί 120 τετραγωνικές ίντσες. Και, 5 τετραγωνικές ίντσες Νόρι χρειάζεται 12 τετραγωνικές ίντσες της οθόνης, οι 10 τετραγωνικέ ίντσες Νόρι, θα χρειαστείτε 24 τετραγωνικές ίντσες της οθόνης. « το συνολικό μέγεθος της οθόνης που απαιτούνται θα είναι 120 + 24 = 144 τετραγωνικές ίντσες (900 τετραγωνικά εκατοστά). 144 θα μπορούσε να είναι 12 Χ 12, ή 8 Χ 18. Ενυδρείο σας είναι 20 εκατοστά ύψος, ώστε η καλύτερη επιλογή θα ήταν 14 εκατοστά ευρύ Χ 10 εκατοστά ψηλό, γιατί αν θέλετε την οθόνη κάτω, και πίσω από τα βράχια. Για να έχουμε καλή κάλυψη με φως σε όλα τα τμήματα της οθόνης, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 2 CFL λάμπες σε 8 ιντσών με ανακλαστήρες. Μία οθόνη με 144 τετραγωνικές ίντσες θα χρειαστεί λάμπα 144 watt πραγματικά. Αυτό θα ήταν πολύ μεγάλο για λάμπες CFL, έτσι ώστε να είναι σε καλύτερη θέση με 10 T5H0 λαμπτήρες,απο 14 watt η καθε μία, 14 εκατοστά μήκος, στοιβάζονται μαζί. Ή 72watt με LED.

4. Έχετε μια δεξαμενή υφάλου με πολλά tangs, και θέλετε να είναι σε θέση να θρέψει 20 τετραγωνικές ίντσες (120 τετραγωνικά εκατοστά) Nori, συν 2 κύβους mysis, συν 5ml υγρή τροφή κοραλλιών ανά ημέρα, χωρίς καμία άλλη διήθηση ή αλλαγή νερού. Και, θέλετε το φίλτρο άλγης σας UAS να είναι στο εξωτερικό της δεξαμενής, έτσι χτίζετε ένα ξεχωριστό κουτί για αυτό. Αυτό θα επιτρέψει τον φωτισμό να τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές της οθόνης, και ως εκ τούτου θα είναι 2-όψεων. Η υγρές τροφές για κοράλλια είναι μια ειδική περίπτωση, διότι εξαρτάται αποκλειστικά από τα λιπαρά οξέα που αποτελείτε,και όχι πόσο συχνά το ταΐζετε. «είναι καλύτερο να ξεκινήσετε χωρίς την υγρή τροφή, και στη συνέχεια προσθέστε σιγά-σιγά όσο η άλγη της οθόνης σας μεγαλώνει. « οι 20 τετραγωνικές ίντσες της Νόρι χρειάζονται 24 τετραγωνικές ίντσες του 2-όψεως φίλτρου άλγης, και οι 2 κύβοι mysis χρειάζονται ται άλλες 24 ίντσες από το 2-όψεων της οθόνης φίλτρο, για συνολικά 48 τετραγωνικές ίντσες (300 τετραγωνικά εκατοστά). Για το φωτισμό, μια 48 ιντσών οθόνη χρειάζεται ένα σύνολο 48 πραγματικών βατ Watt. 48 τετραγωνικές ίντσες θα ήταν 6 Χ 8 (15,9 Χ 21,2 εκατοστά), το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για μια λάμπα σε κάθε πλευρά. Αλλά αυτό είναι καλό, αφού μια λάμπα 23 watt τύπου σπιράλ με ανακλαστήρα θα ταίριαζε καλά σε κάθε πλευρά. Αλλά να θυμάστε, επίσης, αν θα χρησιμοποιείται υγρές τροφές για κοράλλια, θα πρέπει να πάτε σε 32 watt λάμπες.πηγές :Reefcentral.com,http://algaescrubber.net/

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και το Α4F για την φιλοξενία.

Giovanni:
Tα σεβη μου δοκτορα εντελως κατατοπιστικο αρθρο!! Να σαι καλα για τον χρονο σου!!

Το σκεφτομαι στο νεο ενυδρειο να βαλω ΑTS αλλα οταν σκεφτομαι οτι θα το παω σε εντελως light reef λεω "τι να το κανω.."
Υπαρχουν και κατι "ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΕΣ" φωνες που μου λενε οτι θα σκληρύνω ακομα παραπανω αλλα δε το νομιζω...  :-*

gregog7:
Πολύ χρήσιμο άρθρο Άλεξ,πολλές πληροφορίες για κατασκευή και χρήση ενός ATS

Γιάννη εννοείται ότι θα φτιάξεις,ακόμη και σε light κατάσταση να πας με ή χωρίς sps πιστεύω θα σου φανεί χρήσιμο


sent from iphone

Τρελογιατρός:
Γιάννη αυτά τα είχα γράψει το Μάιο του 12`σύμφωνα με τις οδηγίες του Kaia(santa monica reef).
Απλά είναι τόσες οι αξιόπιστες πηγές όσες και οι λανθασμένες πληροφορίες που αναρτώνται κατά καιρούς στα διάφορα φόρουμ που το ξέθαψα και έβαλα μια πινελιά με βίντεο και φωτό όσο περίμενα για να ζεσταθεί το νερό της αλλαγής μου.

Το ATS μπορεί να αντικαταστήσει ένα σκίμμερ και να αναλάβει την εξαγωγή ρύπων με μεγάλη επιτυχία σε αλμυρά αλλά και σε γλυκά ενυδρεία.

Είναι η αλλαγή μετά την πολυπλοκότητα βακτηρίων και ζουμιών σε πιο φυσικά πράγματα όπως το refugium που απο τότε που βγήκαν οι προβιοτικές και μέχρι λίγο καιρό πρίν θεωρούνταν άχρηστο και το έβαζαν μόνο για λόγους βιοποικιλότητας.

Φυσικά καλό είναι τέτοια πράγματα να τα διαβάζει ο κόσμος καθώς είναι απλές και φτηνές λύσεις.
Το κόστος μιας μικρής κατασκευής ATS δεν ξεπερνάει τα 20 ευρώ.

gregog7:
Απλά προϋποθέτει σαμπ για να πετύχει....τέσπα....στο επόμενο setup


sent from iphone

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση