ΑποστολέαςΘέμα: Moorish Idol (Zanclus canescens)  (Αναγνώστηκε 414 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giovanni

  • ModeratoR
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 12430
  • Αλατιάζω...
Moorish Idol (Zanclus canescens)
« στις: Οκτώβριος 01, 2013, 11:36:48 μμ »
Moorish Idol (Zanclus canescens)

-Ελάχιστο μέγεθος δεξαμενής: 450 λίτρα
-Επίπεδο δυσκολίας: μόνο απο έμπειρους
-Ιδιοσυγκρασία: Ειρηνικό
-Reef Συμβατό: Με προσοχή
-Συνθήκες νερού: 22-26 °C, 8-12 dKH, pH 8.1-8.4, SG 1,021 έως 1,023
-Max. Μέγεθος: 15 εκατοστά
-Μορφή Χρώμα: Μαύρο, Λευκό, Κίτρινο
-Διατροφή: Παμφάγο
-Προέλευση: Ταϊτή, Βανουάτου
-Οικογένεια: Zanclidae

Το Moorish Idol είναι επίσης γνωστό και ως «Kihikihi" που σημαίνει "καμπύλες", "γωνιές", ή "ζικ-ζακ," και αναφέρεται στο σχήμα του και το σχέδιο του χρώματος. Είναι το μόνο μέλος της οικογένειας Zanclidae, και έχει πολύ στενή συγγένια με τα Tangs ή Surgeonfish. Έιναι ένα από τα πιο διαδεδομένα ψάρια, και μπορεί να βρεθεί σε όλο τον Ινδικό Ωκεανό, Ερυθρά Θάλασσα, και όλο τον τροπικό Ειρηνικό. Άγρια ψάρια στον ωκεανό μπορούν να φτάσουν σε μήκος τους 20 πόντους, μα σε ένα ενυδρείο οι 12-15 πόντοι είναι πιο πιθανό.
Το Moorish Idol τείνει να είναι πολύ φιλήσυχο σαν χαρακτήρας.Λόγω ιδαίτερου μεγέθους του,και την ανάγκη για κολύμπι στον χώρο, απαιτεί ένα αρκετά μεγάλο ενυδρείο τουλάχιστον 450 λίτρα. Η ομορφιά του είναι ακόμα πιο εμφανής ενώ  κολύμπα άνετο. Είναι συμβατό με τα περισσότερα ψάρια και τα μεγαλύτερα ασπόνδυλα, αλλά δεν πρέπει να φυλάσσεται μαζί με τυχόν πολύποδες ή κοράλλια, που θα φάει.
Τα Moorish Idol είναι ένα πολύ δύσκολα ψάρια για να τραφούν απο χομπίστα.Ζωντανός βράχος με μεγάλες ποσότητες φυκιών και σφουγγάρια απο τα οποία μπορούν να τροφοδοτήθουν θα τα βοηθήσει να εγκλιματιστούν σε ενα κλειστό συστημα.Στη συνέχεια θα πρέπει να του προσφέρετε μεγάλη ποικιλία διατροφής όπως mysis,artemia και εμπλουτισμένες με βιταμίνες γαρίδες,σπιρουλίνα και φύκια. Επίσης θα πρέπει να τρέφονται αρκετές φορές την ημέρα.
Για του περισσότερους χομπίστες ισως είναι το πιο χαριτωμένο ψάρι όλων των θαλάσσιων ψαριών.Είναι όμως επίσης ένα από τα πιο δύσκολα ψάρια για να κρατηθούν σε ενυδρείο επειδή είναι τόσο δύσκολο να τραφούν. Για όλα αυτά,είναι καλύτερα να θαυμάζεται στον ωκεανό ή σε ένα δημόσιο ενυδρείο και όχι σε μια δεξαμενή στο σπίτι.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 14, 2017, 05:00:23 πμ από giannisaek »

It's better to live one day like a lion,than a whole life like a sheep.

 

Powered by EzPortal