0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Διαπιστώνω πάντως, κοιτώντας το πινακάκι της σχέσης μεταξύ Ph, KH & CO2,στην έναρξη του post, οτι αν έχεις Ph απο 7,7 και πάνω, είναι αδύνατοννα υπάρχει σωστή ποσότητα CO2 εντός ενυδείου....
Εγώ που έχω ΚΗ=4 και pH=7,6 ίσως και 7,8 ο πίνακας δείχνει 4, να υποθέσω ότι κάπου εκεί είμαι; Με το excel τι συμβαίνει και τη σχέση του με τον πίνακα;
Παράθεση από: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ στις Νοέμβριος 05, 2015, 09:14:58 μμΕγώ που έχω ΚΗ=4 και pH=7,6 ίσως και 7,8 ο πίνακας δείχνει 4, να υποθέσω ότι κάπου εκεί είμαι; Με το excel τι συμβαίνει και τη σχέση του με τον πίνακα;Ναι , το CO2 είναι στο 4, υπερβολικά λίγο. Το excel δεν είναι CO2 και δεν έχει καμία σχέση, είναι μια μορφή οργανικού άνθρακα, που τη λαμβάνουν τα φυτά αλλά όχι όπως το CO2. Μη ξεχνάς πως με το CO2 τα φυτά παράγουν οξυγόνο που είναι απαραίτητο για τα ψάρια και για τη βιολογία
Συγχωρέστε με ρε παιδιά...Εγώ δεν έχω CO2 αλλά αποφάσισα να το υποκαταστήσω με Excel.Μιλάμε για 125 λίτρα με γκάπυ γαρίδες σαλιγκάρια,και είναι τίγκα απο μωρά όλων των ειδών.Χωρίς CO2 και Excel μέχρι προχθές πουξεκίνησα να προσθέτω δοκιμαστοκά.Θα αυξηθεί το CO2 με χρήση Excel?Αν όχι να συνεχίσω να βάζω Excel?Η ανατάραξη της επιφάνειας απο την έξοδο του φίλτρουέχει κάποια σχέση με το CO2?Κάποιο σχετικό λινκ να ξεγκαβωθώ?Ευχαριστώ
Το υγρο τεστ της sera μετραει ακριβως ppm? Ειναι αξιοπιστο;Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Δεν ξερω στη φωτο δειχνει δυο μπουκαλακια, μηπως ειναι σαν το ΚΗ που μετρας σταγονες που αναλογουν σε καποια ppm?Στάλθηκε από το GT-I9100 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2