ΑποστολέαςΘέμα: Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000  (Αναγνώστηκε 15835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #100 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 12:04:41 πμ »
Σπυρο τωρα τον συνδεσα για 1η φορα. Το περιεργο ειναι οτι δουλευουν κανονικα ( δλδ ανοιγοκλεινει ανεμιστηρα και θερμοστατη) αλλα δεν γινεται να
δειχνει το κατσαβιδι οτι εχουν ρευμα π.χ. και τα 2 καλωδια του θερμοστατη, ενω αυτος ειναι κλειστος.

το προβλημα ειναι οτι δεν μπορεσα να μετρησω το ρευμα γιατι το πολυμετρο μας αφησε χρονους. Τουλαχιστον να εβλεπα ποσο ρευμα περναει. γιατι το κατσαβιδι απλα αναβει .
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος bokostas

  • Aqua Moderatοr
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 17136
    • Διαγωνισμός aquascaping:
  • Εμπειρία: σε σούβλες, σχάρες, τηγανιές...
  • Τα ενυδρεία μου: 6 μποστάνια + 1 ριφάκι
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #101 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 12:07:27 πμ »
Βρε συ, αφού λειτουργούν κανονικά, τι τα θέλεις τα πολύμετρα και τα δοκιμαστικά?
Το θέμα είναι να δουλεύει...
 

Αποσυνδεδεμένος delta66

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1728
  • Τόπος Διαμονής: Αθηνα
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #102 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 12:16:16 πμ »
Εχεις κανει και τις ρυθμισεις στις παραμετρους?
Κοιτα μηπως εχεις κανει λαθος γεφυρωσεις.
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το aqua4fun που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #103 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 12:41:11 πμ »
τα εχω κοιταξει. τα εχω βγαλει ολα και ξαναεβαλα μονο τα ανεμιστηρια. Και παλι υπαρχε διαρροη. δοκιμασα και την συνδεσομολογια που γραφει πανω στο κουτι του αλλα εκει δεν δουλευε καθολου. το περιεργο ειναι πως δουλευει αφου υπαρχει τετοια ενδειξη ρευματος. και το ακομα πιο περιεργο ειναι πως βαζωντας το κατσαβιδι στην βιδα της κλεμας του κοντρολλερ, δεν αναβει το λαμπακι.Σαν να μην περναει το ρευμα.

Γιαυτο ειπα μηπως και φταινε τα κατσαβιδια. Το θεμα ειναι πως εχω χασει και το καλο μου το δοκιμαστικο και ειμαι με 2 φθηνα κατσαβιδια.
Δεν μπορω να καταλβω πως γινεται τα αρκιβα να χανονται και τα φθηνα να ειναι παντα μπροστα μου :)
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος delta66

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1728
  • Τόπος Διαμονής: Αθηνα
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #104 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 12:45:54 πμ »
Φαντασματα  ;D

Για κανε μια πατατια.
Βαλε αναποδα το φις του stc στην πριζα.  banghead
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το aqua4fun που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #105 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 01:07:27 πμ »
Γιώργο αν θυμηθείς φέρτο την Κυριακή στον καφέ να το δω και να σου πω τι έχει, συνήθως μερικές φορές το ρεύμα που δείχνει το δοκιμαστικό είναι εικονικό λόγω κάποιου μαγνητικού πεδίου και δεν δίνει την τάση την κανονική που θέλουμε.

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Φαντασματα  ;D

Για κανε μια πατατια.
Βαλε αναποδα το φις του stc στην πριζα.  banghead
το δοκίμασα και αυτό μήπως και αλλάξει κάτι :) .

Γιάννη θα κοιτάξω να τον φέρω.
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος Nikos+Ria

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1427
  • Νικος και Ρια....με τρελλα για τα ενυδρεια!!!
  • Εμπειρία: αρχαριος
  • Τόπος Διαμονής: θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #107 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 08:45:38 μμ »
κι εγω μολις παρελαβα τον κοντρολερ!!!!απο κινα μερια ομως..... ;D ;D
πισω εχει ακριβως τις ιδιες υποδοχες για συνδεση.....αρα δηλαδη με τον ιδιο τροπο θα το συνδεσω... ::) ::)
αμα βγαλει καπνους θα το καταλαβω!!! :D :D
θελω να γεμισω ολο το σπιτι με ενυδρεια....μπορω???

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #108 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 08:57:01 μμ »
Νικο να εχεις δοκιμστικο κατσαβιδι μαζι σου... :) Η συνδεσμολογια ειναι ευκολη, αλλα καντο το πρωι γιατι αν πεσει ο γενικος δεν θα βλεπεις.. :)

εμενα χθες με εσωσε ο φορητος γιατι οταν επεσε το ρευμα εκεινος δουλευε οποτε εβλεπα που ειναι η πορτα :) :)
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος Nikos+Ria

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1427
  • Νικος και Ρια....με τρελλα για τα ενυδρεια!!!
  • Εμπειρία: αρχαριος
  • Τόπος Διαμονής: θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #109 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 09:08:12 μμ »
μονο πρωινες ωρες παιζουμε με το ρευμα!!!!! :)

εχει ακριβως την ιδια συνδεσμολογια Γιαννη!!αλλα μια και σχετιζομαι με ηλεκτρολογους στη δουλεια,λεω να το παρω μαζι μου για να κανουν εναν ελεγχο!
θελω να γεμισω ολο το σπιτι με ενυδρεια....μπορω???

Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #110 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 09:12:57 μμ »
Βάλτους να κάνουν και μια προσωπική σου δουλειά, έτσι το καλύτερο που θα κάνεις!!!

Αποσυνδεδεμένος delta66

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1728
  • Τόπος Διαμονής: Αθηνα
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #111 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 09:47:52 μμ »
Γιατί; δεν το έχω δει από κοντά!!! μήπως δεν έχει εσωτερική γέφυρα και πρέπει να γεφυρώσεις τον ουδέτερο για να δουλέψει;
Oυσιαστικα στις εξοδους 5-6 και 7-8 ειναι ρελεδακια που ανογοκλεινουν αναλογα τις ενδειξεις που δινει στον κοντρολερ ο αισθητηρας θερμοκρασιας
Δεν παρεχει ρευμα ο stc στις εξοδους του.
Με τις γεφυρωσεις στο σχεδιαγραμμα που εχω κανει, δινεται το ρευμα.
Καπου στις γεφυρωσεις του Glazar  πρεπει να ειναι το προβλημα και δινεται ρευμα εκει που δεν πρεπει
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2013, 09:55:25 μμ από delta66 »
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το aqua4fun που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #112 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 10:12:17 μμ »
Σπυρο τις γεφυρωσεις τις εχω τριπλοελεγξει. Ακομα και οταν συνδεσα μονο τα ανεμιστηρια , δλδ μια γεφυρα, μου εκανε το ιδιο προβλημα.

το δε περιεργο ειναι πως δεν γινεται οταν δινεις ρευμα στην 1 και 2 να δειχνει ρευμα στην βιδα της κλεμας και οταν στελνω με γεφυρα στο 7 να μην δειχνει

εκει ρευμα. Ειναι κουλο, αλλα δεν το ψαχνω πιο πολυ. Ισως να παραγγειλω εναν ακομα και να το τσεκαρω εκει.
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος delta66

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1728
  • Τόπος Διαμονής: Αθηνα
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #113 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 10:16:04 μμ »
Ρε μηπως ειναι κομμενο το καλωδιο της γεφυρωσης? (πολυμετρο βρηκες να ελεγξεις?)
Δεν μου λες, τι φις εχεις χρησιμοποιησει για τα ανεμιστηρια και το θερμαντηρα? σουκο ή διπολικα?
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2013, 10:17:16 μμ από delta66 »
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το aqua4fun που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #114 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 10:19:31 μμ »
διπολικα, απλα φις.

και τα καλωδια ολα ειναι απλα , που καταληγουν στην μπριζα ( φαση-ουδετερος..)

εκοψα και εβαλα νεα καλωδια για γεφυρες. ειναι τρελος ο κινεζος.. Το Σ/Κ θα κατσω και θα τον ξηλώσω. Θα βαλω νεα καλωδια και θα ανεβασω φωτογραφιες. Δεν την παλευω αλλο. Τουλαχιστον φεραμε Χ στην μπαλα και ηρεμησα.. :)
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #115 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 10:59:31 μμ »
Γιώργο φέρτο την Κυριακή να μετρήσω ομομετρικά αν κλίνουν κύκλωμα οι επαφές 5-6 και 7-8

Μπορείς να το δεις και εσύ με το δοκιμαστικό αν αρχικά στην επαφή 1 δώσεις τον ουδέτερο και στην επαφή 2 το ρεύμα

Τότε έχοντας γέφυρα από την 2 στην 5 και 7, στην 5 και 7 το δοκιμαστικό θα ανάβει μόνιμα,

Κατόπιν θα ελέγξεις στο κρύο αν δίνει ρεύμα στην επαφή 6... και στο ζεστό αν δίνει ρεύμα στην επαφή 8… τότε θα σημαίνει ότι δουλεύει σωστά.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 03, 2013, 11:32:01 μμ από giannisaek »

Αποσυνδεδεμένος glazar

  • Administrator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 7177
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #116 στις: Οκτώβριος 03, 2013, 11:50:52 μμ »
Παράθεση
Τότε έχοντας γέφυρα από την 2 στην 5 και 7, στην 5 και 7 το δοκιμαστικό θα ανάβει μόνιμα,

αυτο ειναι το προβλημα. Οτι δεν αναβει το δοκιμαστικο στην 5 και την 7. Κουφο, αλλα ετσι ειναι.

εχω παραγγειλει ενα νεο πολυμετρο για να δω τι ρευμα περναει και σε ολα τα καλωδια. Ισως τα δοκιμαστικα να ειναι πολυ ευαισθητα και να

αναβει το led τους με την αμελητεα ποσοτητα και αυτο να ξεγελαει.
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #117 στις: Οκτώβριος 04, 2013, 04:56:09 πμ »
Έκανες την γέφυρα 2-5-7 έδωσες ρεύμα στην επαφή 2 και δεν ανάβει η 5 και 7; Θα μας τρελάνεις πρωί πρωί Γιώργο μου;  :P

Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #118 στις: Οκτώβριος 05, 2013, 12:54:20 πμ »
Γιώργο τι έκανες τελικά;

Αποσυνδεδεμένος ilias13

  • Gold member
  • ****
  • Μηνύματα: 617
  • Εμπειρία: αρχαριος
  • Τα ενυδρεία μου: nano reef
  • Τόπος Διαμονής: καλαμαρια
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #119 στις: Οκτώβριος 10, 2013, 01:19:59 πμ »
εχω προβλημα με τον αισθητηρα.η θερμοκρασια ενυδρειου ειναι στους 24 με γυαλινο θερμομετρο και ο κοντρολερ μου δειχνει 33.βγαζω τον αισθητηρα εκτος νερου κ παλι 33!απο που μπορω ν αγορασω μεμονωμενα αισθητηρα?

Αποσυνδεδεμένος delta66

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1728
  • Τόπος Διαμονής: Αθηνα
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #120 στις: Οκτώβριος 10, 2013, 01:28:12 πμ »
Του eliwell κανει
Θεσ/νικη δεν ξερω
Αθηνα ειναι στην Πειραιως (υψος Πετρου Ραλλη) στην ΕΨΕΜ


Δοκιμασε πρωτα να καθαρισεις στον αισθητηρα τις επαφες του πισω στον STC (προσοχη εκτος πριζας το μηχανημα) απο σκονη και υγρασια
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 10, 2013, 01:30:42 πμ από delta66 »
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται οικονομικα απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το aqua4fun που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Αποσυνδεδεμένος bokostas

  • Aqua Moderatοr
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 17136
    • Διαγωνισμός aquascaping:
  • Εμπειρία: σε σούβλες, σχάρες, τηγανιές...
  • Τα ενυδρεία μου: 6 μποστάνια + 1 ριφάκι
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #121 στις: Οκτώβριος 10, 2013, 02:20:08 πμ »

Eπειδή χρησιμοποιώ 4 κοντρόλερς και οι αισθητήρες χαλάνε, έψαξα να βρω οικονομικά ηλεκτρόδια
για να τα αλλάζω συχνά. Κατέληξα σε αυτά εδώ (κόβεις, κρατάς τον αισθητήρα και πετάς το θερμόμετρο):
http://goo.gl/blLqIc  που βγαίνουν 1,6 ευρώ με τα ταχυδρομικά. Είναι μεταλλικά και σκουριάζουν, οπότε
θέλουν αλλαγή περίπου στον 1,5 χρόνο. Έχει και πλαστικά στην ίδια τιμή: http://goo.gl/cnFSrI
(λογικά θα είναι καλύτερα) αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει. Αν βρει κανείς φθηνότερα, ας ενημερώσει.
Όχι τίποτε άλλο, αλλά λυπάμαι να πετάω καινούρια θερμόμετρα. ;D
 

Αποσυνδεδεμένος gregog7

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 6509
  • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #122 στις: Οκτώβριος 10, 2013, 08:46:17 πμ »
Για τα μεταλλικά υπάρχει και το θερμοσυστολλικό μακαρόνι.Το περνας,αφήνεις λίγο περιθώριο από κάτω(1.5 με 2 εκ) και αφού το ζεσταίνεις για να σφίξει,με μια πένσα πατάς το περιθώριο και σφραγίζει.
Αν βιάζεσαι αισθητήρα για eliwell έχει στο δρόμο για Ρετζίκι,αφού βγεις από τον περιφερειακό στα 300μ περίπου αριστερά,Ψυκτική Θεσσαλονίκης,ίσως βρεις και πλαστικό εκεί και απέναντι από το Τμήμα στον Βαρδάρη ένα μαγαζί με ηλεκτρονικά,δεν θυμάμαι όνομα.Εκεί μου έφτιαξε και την πατέντα με το μακαρόνι.
Γρηγόρης.


Αποσυνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5751
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Συνδεσμολογιες και προγραμματισμος του Controller θερμοκρασίας STC-1000
« Απάντηση #123 στις: Οκτώβριος 10, 2013, 09:07:39 πμ »
To μαγαζί στον βαρδαρη είναι επί της δωδεκανήσου απέναντι απο το αστ. Τμήμα KAI πριν απο τα γκουντις. EXEI υλικά αυτοματισμού KAI ηλεκτρονικά ειδη, εκεί θa βρεις σίγουρα άλλα δεν ξέρω τι τιμη θα το βρεις.

Αποσυνδεδεμένος Giovanni

  • ModeratoR
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 12427
  • Αλατιάζω...
To μαγαζί στον βαρδαρη είναι επί της δωδεκανήσου απέναντι απο το αστ. Τμήμα ...

"Βρασιδας" λέγεται το μαγαζι και κατα 99% θα εχει αυτο που θες αλλα καλο ειναι να πας μαζι με τον κοντρολερ εκει για να το δοκιμασεις οτι δουλεύει.

It's better to live one day like a lion,than a whole life like a sheep.

 

Powered by EzPortal