0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Απίθανο άρθρο Χάρη, πλήρες και κατανοητό. Ήταν κάτι που έλειπε. Το μόνο που δεν βρήκα μέσα είναι ο τρόπος εφαρμογής της σιλικόνης, πώς βάζουμε την χαρτοταινία για να είναι ίσια η γραμμή της σιλικόνης, πώς αποφεύγουμε τις φυσαλίδες και τέτοιες λεπτομέρειες. Ζητάω πολλά?
1. Τα πλαινα τζαμια, προτεινεις να ακουμπανε πανω στο πατο ή να κολλανε απ'εξω, περιμετρικα? ( προτεινω πανω στον πατο και να βαζω και κοντρες, ετσι η επιφανεια του τζαμιου που θα εχει σιλικονη θα ειναι αρκετα μεγαλη )2. Το πινακακι με τα συνιστωμενα παχη τζαμιων, για τι υψος ειναι γραμμενο? ( αυτο ειναι και δικη μου απορια , γιαυτο προσθεσα και εγω πιο πανω , οτι εξαρταται πολυ απο το υψος του ενυδρειου οσον αφορα τις κοντρες )3. Πως καθαριζουμε τις σιλικονες μετα? ( εφοσον μπει η χαρταινια τοτε βγαινει και αφηνει , ισια γραμμη. εαν εχουμε σαπουνονερο και μια καρτα τηλεφωνου με ομμενη την γωνια τοτε κανουμε θαυματα. Ασε που γυαλιζει και η σιλικονη και δεν γινεται θαμπη. )4. Χονδρικα ποσο καιρο κανουν να στεγνωσουν οι σιλικονες? Τι ευνοοει ψηλη θερμοκρασια ή χαμηλη? Μεγαλη ή μικρη υγρασια? Αν το γεμισουμε πριν στεγνωσει 100%, τι μπορει να συμβει εκτος απο το ξεκολλησει? ( σε 24 ωρες εισαι ετοιμος. Εφοσον βεβαια η θερμοκρασια δεν ειναι πολυ υψηλη , αλλα ειδικα ουτε με κρυο .Η καλυτερη εποχη ειναι η ανοιξη )5. Τις κοντρες τι κολλας επιτοπου με το κολλημα των κυριως τζαμιων? ή μετα απο μερες και ποσες? και γιατι? ( οσες φορες χρειαστηκε τις κολλησα την επομενη μερα. Ετσι δεν δινω την δυνατοτητα στην σιλικονη να γινει πολυ ελαστικη.6, Πως τεσταρεις? παραγγελνεις 2 πιτογυρα και μια μπυρα. ΑΝοιγεις την βρυση στο μπλαλκονι και περιμενεις το μπαμ ! . Αν δεν γινει εισαι ΟΚ ) Οποιος θελει να περναει σωληνες για εξωτερικο φιλτρο πρεπει να μερημνησει για αναλογα φαλτσα στις κοντρες. Σωστος !!!!Απο Den Braven (επειδη εχει πολλα ειδη) μονο η Aqua-Silicone ειναι για ενυδρεια.Και η LOGO εχει για ενυδρεια.
1. Τα πλαινα τζαμια, προτεινεις να ακουμπανε πανω στο πατο ή να κολλανε απ'εξω, περιμετρικα? ( προτεινω πανω στον πατο και να βαζω και κοντρες, ετσι η επιφανεια του τζαμιου που θα εχει σιλικονη θα ειναι αρκετα μεγαλη )
2. Το πινακακι με τα συνιστωμενα παχη τζαμιων, για τι υψος ειναι γραμμενο? ( αυτο ειναι και δικη μου απορια , γιαυτο προσθεσα και εγω πιο πανω , οτι εξαρταται πολυ απο το υψος του ενυδρειου οσον αφορα τις κοντρες )
3. Πως καθαριζουμε τις σιλικονες μετα? ( εφοσον μπει η χαρταινια τοτε βγαινει και αφηνει , ισια γραμμη. εαν εχουμε σαπουνονερο και μια καρτα τηλεφωνου με ομμενη την γωνια τοτε κανουμε θαυματα. Ασε που γυαλιζει και η σιλικονη και δεν γινεται θαμπη. )4. Χονδρικα ποσο καιρο κανουν να στεγνωσουν οι σιλικονες? Τι ευνοοει ψηλη θερμοκρασια ή χαμηλη? Μεγαλη ή μικρη υγρασια? Αν το γεμισουμε πριν στεγνωσει 100%, τι μπορει να συμβει εκτος απο το ξεκολλησει? ( σε 24 ωρες εισαι ετοιμος. Εφοσον βεβαια η θερμοκρασια δεν ειναι πολυ υψηλη , αλλα ειδικα ουτε με κρυο .Η καλυτερη εποχη ειναι η ανοιξη )5. Τις κοντρες τι κολλας επιτοπου με το κολλημα των κυριως τζαμιων? ή μετα απο μερες και ποσες? και γιατι? ( οσες φορες χρειαστηκε τις κολλησα την επομενη μερα. Ετσι δεν δινω την δυνατοτητα στην σιλικονη να γινει πολυ ελαστικη.6, Πως τεσταρεις? παραγγελνεις 2 πιτογυρα και μια μπυρα. ΑΝοιγεις την βρυση στο μπλαλκονι και περιμενεις το μπαμ ! . Αν δεν γινει εισαι ΟΚ ) Οποιος θελει να περναει σωληνες για εξωτερικο φιλτρο πρεπει να μερημνησει για αναλογα φαλτσα στις κοντρες. Σωστος !!!!Απο Den Braven (επειδη εχει πολλα ειδη) μονο η Aqua-Silicone ειναι για ενυδρεια.Και η LOGO εχει για ενυδρεια.Ολα τα παραπανω αφορουν την δικη μου εμπειρια στα κολληματα. Ειναι ενδεικτικα και οποιος θελεις τα ασπαζεται. Και βεβαια υπαρχουν και αλλοι τροποι που θα ηθελα και εγω να ακουσω. Εκτος απο τον 6 τροπο
Παράθεση1. Τα πλαινα τζαμια, προτεινεις να ακουμπανε πανω στο πατο ή να κολλανε απ'εξω, περιμετρικα? ( προτεινω πανω στον πατο και να βαζω και κοντρες, ετσι η επιφανεια του τζαμιου που θα εχει σιλικονη θα ειναι αρκετα μεγαλη ) Απο τα σχήματα πιστευα πως φάινεται οτι τα πλαινά τζάμια ακουμπάνε ΠΑΝΤΑ επάνω στον πάτο. OK ισως να μην ήταν ξεκάθαρο.. αλλά οντως έτσι ειναι.. τα πλαινά τζάμια πάντα επάνω στον πάτο.. Παράθεση2. Το πινακακι με τα συνιστωμενα παχη τζαμιων, για τι υψος ειναι γραμμενο? ( αυτο ειναι και δικη μου απορια , γιαυτο προσθεσα και εγω πιο πανω , οτι εξαρταται πολυ απο το υψος του ενυδρειου οσον αφορα τις κοντρες )Σαφως και εξαρτάται, αλλά παίζει ουσιαστικό ρόλο μετά τα 50 εκατοστά. Το safety factor που έχω βάλει μέσα ειναι τουλάχιστον 3 με 3.3 που σημαίνει άνετα και 60 και 70 εκατοστα..Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να απεικονίσω δισδιάστατα εναν τρισδιάστατο πινακα..
1. Ναι φαινεται καθαρα στο σχημα σου. Απλα εχω δει πολλα επαγγελματικα και ειναι απο εξω τα πλαϊνά κολλημενα.
Ωραίος , δεν έχεις την περίπτωση μου , θελω να κάνω κατι μικρά ενυδρειάκια, 40χ30χ30 τι πάχος γυαλιου προτεινεις? Χωρις κόντρες ομως!!
Να ρωτήσω συμφέρει να φτιάξεις ή να αγοράσεις ενυδρείο;Για κόστος μιλάμε.