0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν μπορείς να καταλάβεις από την εμφάνιση πάντα.Έχω δει και ανοιχτόχρωμα πετρώματα που είναι μη ασβεστολιθικά και σκουρόχρωμα που αφρίζουν στο ακουαφόρτε.Συνήθως,μάλλον τα πιο ανοιχτόχρωμα και τραχιά στην αφή έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι ασβεστολιθικά.Τα πιο σκουρόχρωμα ίσως είναι πιο πιθανό να είναι μη ασβεστολιθικά.Ποτέ,όμως,δε βασίζεσαι στο πως σου φαίνεται.Την έχω πατήσει έτσι στο παρελθόν.Πρέπει πάντα να τεστάρεις με το ακουαφόρτε αν σε ενδιαφέρει το είδος του πετρώματος που έχεις μέσα στο νερό και το πως μπορεί να το επηρεάσει.
Θα το βρεις σε κάποια...υπεραγορά όπως λέτε.Είναι το υδροχλωρικό οξύ και το έχουν συνήθως στους διαδρόμους με τα καθαριστικά σπιτιών. Έχει κόκκινο ή πορτοκαλί πλαστικό δοχείο.Για να τεστάρεις τα πετρώματα που θες να χρησιμοποιήσεις, να πλύνεις πρώτα μια δυο πέτρες και αφού στεγνώσουν, να ρίξεις πάνω άκουα φόρτε (κεζάπ/υδροχλωρικό οξύ). Αν η πέτρα αφρίσει είναι ασβεστολιθικής προέλευσης.Έχω βρει άκουα φόρτε στο Άλφα Μέγα στην Έγκωμη και σίγουρα θα έχει σε πολλά σουπερμάρκετ.
θα προτινα αντι για πετρες να εβαζες ριζες στο ενυδρειο -και ποιο φισικο αποτελεσμα θα εχεις και θα ειναι ποιο ευκολο να δεσεις της ανουμπιες. και γενικα θα φενεται ποιο ομορφα(δικη μου γνωμη παντα. απο θαλασσα παντως μην παρεις-καλυτερα πετρες απο μαντρα.
Μια ασβεστολιθική πέτρα επηρρεάζει την ΚΗ και λόφω του ασβεστίου ανεβαίνει και το Ph.Παρόμοιες πέτρες έχω κι εγώ στα ενυδρεία μου. Είναι ουδέτερες. Τις έχω αρκετά χρόνια και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα.Θυμίζουν αμμόπετρες αλλά μου είπαν επίσης πως το κίτρινο χρώμα μπορεί να οφείλεται στην παρουσία θείου. Λογικά είναι πυριτικές πέτρες.Τα τεστ όμως πρέπει να τα κάνεις. Από την φώτο δεν είμαι 100% σίγουρος πως είναι ίδιες με τις δικές μου.