Δεν πιστευω να υπαρχει καμμια compact μηχανη που να μπορει να βγαλει φωτογραφιες ενυδρειου οπως μια dslr.
Εαν μια τετοια μηχανη εχει την δυνατοτητα να ρυθμισεις χειροκινητα την ταχυτητα κλειστρου , το ISO, και την ευαισθησια τοτε ισως να
μπορεις να βγαλεις κατι καλο.
Εχω μια SONY DSC-505 με 3.3MP στην οποια μπορεις να τα ρυθμισεις αυτα αλλα δεν σε αφηνει να ρυθμισεις το ISO.
Την εχω περιπου 6 χρονια ( αν δεν κανω λαθος ) και βγαζει πολυ καλυτερες φωτογραφιες απο μια που αγορασα περσι SONY w310 με 12MP Compact.
Γενικα εαν μπορεις να ρυθμισεις την ταχυτητα του κλειστρου τοτε και μια compact θα μπορεσει να σου βγαλει αξιοπρεπεστατες φωτογραφιες. Αυτα για την ταχυτητα. Για τις κοντινες εξαρταται ποσο ΖΟΥΜ μπορει να κανει.
Γενικα τις compact την προτιμάω να την εχω μαζι μου σε ταξιδια γιατι ειναι βολικη χωραει ευκολα στην τσεπη και ειναι ιδανικη για τοπια και γενικα φωτογραφιες που δεν θελουν και την παραμικρη λεπτομερεια . ( ασε δε που τα τελευταια κινητα, της sony κυριως, εχουν απιστευτους φακους !!! ) .
Για ποιο "επαγγελματικες" φωτογραφιες μια dslr ( δεν ειναι απαραιτητο να ειναι τελευταιο μοντελο, καθως ο φακος παιζει τον μεγαλυτερο ρολο) ειναι σαφως καλυτερη.
( κοιτα και για μετ/νες).