0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σίγουρα χρειάζεται και υπόστρωμα κάτω από τον βασάλτη αν θες να βάλεις φυτά.Από Πάγγαια το πήρες?
Εαν σου αρεσουν τα πειραματα και θες φτηνη λυση παίρνεις ενα φυτοχωμα για γαρδενιες , το κοσκινιζεις μεσα απο σιτα παραθύρου να κρατησει τα ξυλαρακια και αλλα ανικειμενα και βαζεις οχι παραπάνω απο ενα δαχτυλο. Απο πανω τουλάχιστον 2 δάχτυλα χαλικι βασαλτικο. Τον πρωτο μηνα αλλαγες μεγαλες καθε τρεις μερες και φυσικα πολλα φυτα εξ αρχης. Εχω ετσι 2 ενυδρεία. Εαν θες κατι πιο safe παρε αυτο αντι για φυτοχωμα.https://www.skroutz.gr/s/26813871/Tropica-Substrate-Plant-Growth-5lt.html
Καλησπέρα πήρα ένα σακί 25άκιλο μαύρο βασάλτη κοκκομετρίας 0.3mm 1.2mm και θέλω να το χρησιμοποιήσω σε ένα 180λτ με φυτά χαμηλών ίσως και μεσαίων απαιτήσεων. Η ερώτηση μου είναι αν χρειάζεται να βάλω κάτω από τον βασάλτη κάποιο ενυδρειακο υπόστρωμα για φυτά ή αρκεί ο βασάλτης μόνος του? Ευχαριστω.Sent from my iPad using Tapatalk
Εγώ σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μη βάλω υπόστρωμα γτ με φόβισε λίγο ο Γιάννης και σκέφτομαι απλά να βάλω μόνο ταμπλέτες βυθού . Ούτως η άλλος δεν έχω σκοπό να βάλω φυτά πολύ δύσκολα γτ ούτε CO2 θα έχω.Το 96λιτρο μου αρέσει όπως είναι σήμερα, είναι ένα καλό μάθημα μέχρι στιγμής για εμένα και επειδή δεν έχω μπλέξει ποτέ με υπόστρωμα όπως το deponite που έγραψα στην αρχή και γενικά χρησιμοποιώ μόνο ταμπλέτες και υγρά λιπάσματα λέω να πάω από τον γνωστό δρόμο της υπομονής...
Καλησπέρα. Τιμή για το σακί;Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk
Παράθεση από: gtm στις Μάρτιος 02, 2021, 05:23:15 μμΚαλησπέρα. Τιμή για το σακί;Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk12 ευρώ έχει και είναι 25 κιλά.