ΑποστολέαςΘέμα: Πρόβλημα με Co2 test  (Αναγνώστηκε 260 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« στις: Ιανουάριος 02, 2017, 12:29:29 πμ »
   Καλησπέρα χρόνια πολλά και καλά με υγεία και ευτυχία !!!!
  Έχω αγοράσει ένα Co2 test της aquili  και ενώ το έχω τοποθετήσει όπως λένε οι προδιαγραφές εδώ και μια ημέρα περίπου δεν λέει να μου δώσει καμία  ένδειξη. Το ενυδρείο μου είναι ένα 120 λίτρα φυτεμένο με 24ωρη παροχή c02 στις 130 φυσαλίδες/λεπτό.Τα φυτά μου πάνε μια χαρά εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, απλά θα ήθελα να δω την ποσόστωση CO2 για να ξέρω αν είμαι μέσα στα επιθυμητά πλαίσια.
  Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μου πει πως να το αντιμετωπίσω το θέμα γιατί δεν βγάζω άκρη. Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος maikl

  • ModeratoR
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 4665
  • Τα ενυδρεία μου: 460,430,400,210,200, 125,125,125,120,90
  • Τόπος Διαμονής: Βεροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 07:51:49 πμ »
Δε ξερω το συγκεκριμμενο τι συμπεριλαμβανει στη συσκευασια του. Συνηθως ειναι κομπλε με τα αντιδραστηρια τους. Ενδεικτικα ενα βιντεακι

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=7YwrQ27JWcE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=7YwrQ27JWcE</a>

Απο ph & kh τι τιμες εχεις?
2μετρο για τα common-comet-shubunkin, 1.5 για τις funcy ποικιλιες

ρΕβανί ή ρΑβανί..στο στομάχι η ορθογραφία χάνετε:)

Αποσυνδεδεμένος MK1977

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 36
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 05:34:05 μμ »
Πόσο καιρό τρέχει το σύστημα του co2 ?

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος MK1977

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 36
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 05:34:29 μμ »
Και καμια φωτογραφία με το ενυδρείο να δούμε τα φυτά

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 06:17:53 μμ »
6dKh ανθρακικη, 7.8 ph και τωρα ανεβασα το co2 στις 200+

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 06:20:09 μμ »
Θα κανω παρουσιαση του ενυδρείου αργοτερα κατα το βραδάκι,το co2 τρεχει εξ αρχής

Συνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5449
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 06:26:03 μμ »
200+    είναι πάρα πολύ και εικοσιτετραώρου βάσεως, δες τα ψάρια σου μην αρχίσουν και ανεβαίνουν στην επιφάνεια να αναπνεύσουν ή είναι νωχελικά ειδικά το βράδυ που θα σβήσουν τα φώτα.
Το πολύ διοξείδιο είναι δηλητήριο πρόσεξέ το.

Αποσυνδεδεμένος maikl

  • ModeratoR
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 4665
  • Τα ενυδρεία μου: 460,430,400,210,200, 125,125,125,120,90
  • Τόπος Διαμονής: Βεροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 06:48:17 μμ »
Με τι τεστ μετρας?
2μετρο για τα common-comet-shubunkin, 1.5 για τις funcy ποικιλιες

ρΕβανί ή ρΑβανί..στο στομάχι η ορθογραφία χάνετε:)

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 10:33:23 μμ »
CO2 της Aquili

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 10:36:15 μμ »
το ενυδρείο μου, 120lit

Αποσυνδεδεμένος atha

  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 1410
  • Εμπειρία: αρχάριος με εμπλουτισμένες γνώσεις
  • Τα ενυδρεία μου: ΕΗΕΙΜ 125 + 17λιτρο καταστήμτατος λιανικής κινέζικων υποπροϊόντων + 40 λιτρο
  • Τόπος Διαμονής: Φίλυρο Θεσσαλονίκης
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 11:13:51 μμ »
Πολύ ωραίο ρε φίλε...
 clapp

Έχει μια σοβαρή έλλειψη κόκκινων φυτών αλλά και πάλι, πολύ ωραίο.

Γιατί δεν παίρνεις ένα:

http://www.ebay.com/itm/New-Aquatic-CO2-Glass-Drop-Checker-PH-Momitor-Aquarium-Fish-Tank-Test-CO2-Kit-/391351972319?var=&hash=item5b1e6531df:m:mY3y-UTTQkomWoavgFYrAQQ

και να φτιάξεις ένα υγρό ΚΗ4:

http://aqua4fun.gr/index.php/topic,4963.0.html

να είσαι σίγουρος?

Προσωπικά aquili  δεν θα εμπιστευόμουν...

Αποσυνδεδεμένος carp82

  • Silver member
  • ***
  • Μηνύματα: 398
  • Τόπος Διαμονής: Κοζάνη
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 02, 2017, 11:59:06 μμ »
6dKh ανθρακικη, 7.8 ph και τωρα ανεβασα το co2 στις 200+


αν κοιταξεις τον πινακα ph-kh-co2 με τις τιμες που εχεις ph ,kh  το co2 ειναι σχεδον 0.
http://www.littlegreencorner.com/tipsdropchecker.html

μήπως εχεις αεραντλία; ή μεγάλη ανατάραξη στην επιφάνια;
μήπως έχεις διαροή στο σωληνάκι  του co2;

ή μήπως τα τεστ δεν δείχνουν σωστά;

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 12:31:02 πμ »
Αεραντλια δεν εχω,διαρροή επίσης δεν εχω.Οσο αφορά την aquili πρωτη φορά αγορασα προϊόν της δεν την ηξερα καν απλα δεν βρεικα άλλο και αναγκαστικα το πείρα.Υποψιάζομαι οτι χρειαζομαι καλύτερο τροπο διάσπασης απ οτι ένας απλός διαχυτηρας



Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 12:40:20 πμ »
Όσο αφορά τα κόκκινα παιδιά προσπαθώ εδώ και λίγο καιρό την alternithera αλλά δεν δεν δεν,βρε τι λιπάσματα τι groloux τι co2 δεν θέλει με τίποτα,όπως την πείρα ακριβώς έτσι παραμένει..Εδώ μπορεί να χάνω και λόγο ph kh  gk  ή λόγο υποστρώματος
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2017, 12:51:23 πμ από Γιώργος Βέροια »

Συνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5449
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:11:39 πμ »
Το  Ph  και το kh με τι τεστ τα μετράς Γιώργο;
Έχει το CO2 της aquili τεστ για το Ph και το kh; Γιατί μου Φαίνονται λάθος οι μετρήσεις με τόσο διοξείδιο που βάζεις.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:28:35 πμ »
με sera test

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:30:18 πμ »
δεν ξέρω άν παίζει να έλειξαν τα αντιδραστήρια αν ναί τότε κάνω λάθος αν όχι τότε δεν ξέρω..

Αποσυνδεδεμένος carp82

  • Silver member
  • ***
  • Μηνύματα: 398
  • Τόπος Διαμονής: Κοζάνη
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:33:05 πμ »
πανω στο κουτι εχει ημερομηνια ληξη (συνηθως στην κατω πλευρα)

για διαχυση του Co2 τη χρησημοποιείς;
εγω εχω αυτο
http://www.ebay.com/itm/UP-aqua-Inline-CO2-Atomizer-12-16mm-aquarium-Atomic-Diffuser-Reactor-check-valve-/271243998076?hash=item3f2766f37c:g:yLoAAOxyg6BR1A44

κανει παρα πολυ καλη δουλεια


Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:40:08 πμ »
για διάχυτήρα έχω τον παρακάτω αλλά σκέφτομαι σοβαρά να πάρω σαν τον δικό σου

Αποσυνδεδεμένος carp82

  • Silver member
  • ***
  • Μηνύματα: 398
  • Τόπος Διαμονής: Κοζάνη
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:44:46 πμ »
δουλευει;εννοω βγαζει φυσαλίδες; σε ποιο σημείο του ενυδρειου τον έχεις;

ένα καλο σημείο είναι να τον έχεις κατω απο το σημείο της εισαγωγής του νερού απο το φίλτρο, έτσι ώστε να σπρώχνει τις φυσαλίδες κατα μήκος του ενυδρείου, για  να μην πάνε απευθείας στην επιφάνεια

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:51:45 πμ »
ναι δουλεύει και τον έχω ακριβώς εκεί, απ πάνω είναι η εισαγωγή και ότι πάει πάνω πριν προλάβει φεύγει με την μία απέναντι .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 03, 2017, 01:52:21 πμ από Γιώργος Βέροια »

Συνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5449
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 01:52:50 πμ »
πανω στο κουτι εχει ημερομηνια ληξη (συνηθως στην κατω πλευρα)

για διαχυση του Co2 τη χρησημοποιείς;
εγω εχω αυτο
http://www.ebay.com/itm/UP-aqua-Inline-CO2-Atomizer-12-16mm-aquarium-Atomic-Diffuser-Reactor-check-valve-/271243998076?hash=item3f2766f37c:g:yLoAAOxyg6BR1A44

κανει παρα πολυ καλη δουλεια



Βιδώνει καλά ο σκληρός σωλήνας πιέσεως CO2 πάνω στον συγκεκριμένο διαχυτήρα; Θέλω να το παραγγείλω.
Είχα πάρει πάρει παλιά κάτι παραπλήσιο και δεν έμπαινε ο σωλήνας, μόνο σωλήνα σιλικόνης έπαιρνε. 

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Βέροια

  • Member
  • *
  • Μηνύματα: 70
  • Τόπος Διαμονής: Βέροια
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 02:02:58 πμ »
το δικό μου σύστημα δεν πέρνει σκληρό σωλήνα πιέσεως ,βάζω μόνο σωληνάκι σιλικόνης και όλα καλά.
http://www.ebay.com/itm/111946602400?var=410893287861&ssPageName=STRK:MESINDXX:IT&_trksid=p3984.m1436.l2648
κινεζιλα άλλα όλα καλά μέχρι τώρα τουλάχιστον

Αποσυνδεδεμένος carp82

  • Silver member
  • ***
  • Μηνύματα: 398
  • Τόπος Διαμονής: Κοζάνη
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 08:22:52 πμ »
πανω στο κουτι εχει ημερομηνια ληξη (συνηθως στην κατω πλευρα)

για διαχυση του Co2 τη χρησημοποιείς;
εγω εχω αυτο
http://www.ebay.com/itm/UP-aqua-Inline-CO2-Atomizer-12-16mm-aquarium-Atomic-Diffuser-Reactor-check-valve-/271243998076?hash=item3f2766f37c:g:yLoAAOxyg6BR1A44

κανει παρα πολυ καλη δουλεια



Βιδώνει καλά ο σκληρός σωλήνας πιέσεως CO2 πάνω στον συγκεκριμένο διαχυτήρα; Θέλω να το παραγγείλω.
Είχα πάρει πάρει παλιά κάτι παραπλήσιο και δεν έμπαινε ο σωλήνας, μόνο σωλήνα σιλικόνης έπαιρνε.



Σωλήνα σιλικόνης εχω. Δεν εχω σκληρό σωλήνα.  Ειχα περίσσευμα αρκετά μέτρα  και δεν αγόρασα έξτρα σκληρό σωλήνα . Ενα χρόνο τώρα δεν εχω πρόβλημα. Δουλεύει μια χαρά.

Συνδεδεμένος giannisaek

  • Aqua Moderator
  • Platinum member
  • *****
  • Μηνύματα: 5449
  • Εμπειρία: ????
  • Τα ενυδρεία μου: 60 λίτρα
  • Τόπος Διαμονής: Kαταγωγή Καρδίτσα --- Μένω Θεσσαλονίκη Εύοσμος
Πρόβλημα με Co2 test
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 03, 2017, 10:12:55 πμ »
Άρα ο σκληρός λογικά δεν θα μπαίνει.

 

Powered by EzPortal