0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλη αρχη φιλε μου. Θα σε στεναχωρησω φιλε μου αλλα εαν τα 30-40 ευρω για ενα ψαρι στο γλυκο σου φανηκαν ακριβα τοτε μην ξεκινας το θαλασσινο γιατι τα 40αρια θα ειναι το ελαχιστο για να παρεις ενα καλο ψαρι. Και δεν λεω 'εαν τα εχεις τα χρηματα' αλλα 'εαν εισαι διατεθιμενος να τα δωσεις' και να ξερεις οτι μπορει να το χασεις την επομενη μερα.
Παράθεση από: glazar στις Ιούνιος 10, 2016, 09:58:16 πμΚαλη αρχη φιλε μου. Θα σε στεναχωρησω φιλε μου αλλα εαν τα 30-40 ευρω για ενα ψαρι στο γλυκο σου φανηκαν ακριβα τοτε μην ξεκινας το θαλασσινο γιατι τα 40αρια θα ειναι το ελαχιστο για να παρεις ενα καλο ψαρι. Και δεν λεω 'εαν τα εχεις τα χρηματα' αλλα 'εαν εισαι διατεθιμενος να τα δωσεις' και να ξερεις οτι μπορει να το χασεις την επομενη μερα.Παράθεση από: glazar στις Ιούνιος 10, 2016, 09:58:16 πμΚαλη αρχη φιλε μου. Θα σε στεναχωρησω φιλε μου αλλα εαν τα 30-40 ευρω για ενα ψαρι στο γλυκο σου φανηκαν ακριβα τοτε μην ξεκινας το θαλασσινο γιατι τα 40αρια θα ειναι το ελαχιστο για να παρεις ενα καλο ψαρι. Και δεν λεω 'εαν τα εχεις τα χρηματα' αλλα 'εαν εισαι διατεθιμενος να τα δωσεις' και να ξερεις οτι μπορει να το χασεις την επομενη μερα.Το θέμα είναι ότι 30-40 είχε το ένα δηλαδή τα 12-15 πχ ilangi ήθελα 300-400ευρω... Γι αυτό και με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τα βάλει όλα μαζί δεν γινόταν. Νομίζω ότι στα θαλασσινά μπορώ να βάζω σιγά σιγά ψάρια έτσι ?Το θέμα της άμμου μπορει να λυθεί για μην πάνε τσάμπα 10 κιλά αραγωνίτη. Πχ βράσιμο ή καθαρισμός με κάτι άλλο. Αυτό λέω κι εγώ να ξεκινήσω με αντιφωσφορο και άνθρακα στο φίλτρο ή να το πουλήσω και να φτιάξω την αντλία του σκιμμερ... Αλλά και πάλι που θα βάλω τα υλικά στο σκιμμερ.?Αλάτι 25κιλο 1-0.Αντιφωσφορο και άνθρακα ποσο ?Το νεκρό κοράλλι θα δω αν ταιριάζει, μπορεί να βάλω μόνο βράχο.Ρεφρακτομετρο όχι, αλλά πως θα ξέρω αν έχει στρώσει?μόνο με στικακια ?Τουρμπίνα έχω...
Ανακεφαλαιωση... Λιτρα οκ Φωτισμός οκ Αραγωνίτη με θαλασσινή άμμο καθαρή οκ Σε αυτο θα ελεγα να δωσεις μια ευκαιρια ακομα Θερμοστάτης οκΤουρμπίνα οκΕξ. Φίλτρο με uv οκΚαι υλικά αντιφωσφορο, άνθρακα και σιποραξ ?Αλάτι απλό οκΒράχος νεκρός οκΚοράλλι θα δω αν ταιριάζει Και μένουν Ρεφρακτομετρο Όσμωση Σκιμμερ και ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΊσως το τελευταίο το πιο σημαντικό ?Ή άλλη η σειρά προτεραιοτητας ?
Εννοείς σκέτο αραγωνίτη ?
Για εμενα αν εξακολουθουμε να μιλάμε για F/O (Όσμωση , Αναπλήρωση , σκιμμερ) μπορεις να τα παρεις σιγα σιγα για να σου ερθει πιο νορμαλ απο αποψη κοστους Στον σκετο αραγωνιτη θα συμφωνήσω και γω δες τον ATI white fiji sand θα ειναι πολυ πιο ομορφος οπως επισης ωραιο οπτικο αποτελεσμα εχει και Ν/Β http://www.marcorocks.com/ εδω Ελλάδα εχει το aquario.