0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στα χρησιμα αν οχι απαιραιτητα θα εβαζα τα fluidized reactors σαν αυτα Τα δουλευω περιπου 5 μηνες και μπορω να πω οτι κανουν απιστευτη δουλεια,εχω δυο σε σειρα με ενα διακριτικο κυκλοφορητακι 1000λ/ωρα,στο ενα εχω ενεργο ανθρακα και στο αλλο αντιφωσφορο σιδηρου..Μπορω να πω πως με σωσανε απο τα φωσφορικα και κατα συνεπεια απο τις αλγες. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε κυριως μονο ψιλοκοκκα υλικα για να εχουμε την επιθυμητη αναδευση του υλικου μεσα στον ριακτορα με μικρη αντλια.Σε αντιθεση με την χρησιμοποιηση των υλικων σε καλτσα και μεσα σε φιλτρα/σκιμερ κτλ, εδω περνουμε το 100% των δυνατοτητων των υλικων και με λιγοτερη ποσοτητα απο οτι θα στουμπωναμε μεσα σε καλτσες κ ετσι κανουμε οικονομια στα υλικα μας.Ενδεικτικα σε ενυδρειο 300 λιτρων χρειαζονται 80 γραμμαρια ανθρακα και 80 γραμμαρια αντιφωσφωρου.Επισης το καλο ειναι οτι μπορουν να μπουν είτε κρεμαστα στο ενυδρειο ειτε μεσα σε σαμπ.Θεωρω πως αν ειχα τα συγκεκριμενα απο την αρχη δεν θα ειχα τοσο μεγαλα (τουλαχιστον πιο περιορισμενα) προβληματα αλγης.
Άντε όλοι μαζί να μας βγει και πιο οικονομικά…!!! Χαχαχαχα
Το ξέρω… Αλλά οοοοοσο πιο οικονομικό…
Και ποιος θα φέρνει νερό για αλλαγές στο Κιλκίς…???
Απαραίτητα δεν θα τα χαρακτήριζα (ίσως επειδή δεν τα έχω) , αλλά χρήσιμα πρέπει όντως να είναι.Κι επειδή τελευταία έχω γεμίσει με όλων των ειδών τις άλγες, λέω να σε ακούσω και να τα δοκιμάσω.Αν έχεις λινκς με τιμές, θα ήταν χρήσιμα Γιάννη.
Λέω να βγάλω την τηλεόραση Γιάννη, μόνο Τούρκικα παίζει.
Ευχαριστώ Γιάννη , ακριβούτσικα είναι βέβαια και χρειάζομαι και 2.., θα ψάξω κι άλλο και βλέπουμε.
Ναι σε όλα τα παραπάνω απλώς μια σημείωση στο (4) καλό είναι εφόσον δεν θέλουμε να πλύνουμε τον αντιφώσφορο να συνδυάσουμε την αλλαγή του υλικού και με αλλαγή νερού γιατί θα βγάλει παραπάνω μπίχλα από ένα λίτρο.Δοκιμασμένο συμπωματικά σήμερα αυτό.