0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σκευασμα απο σκευυασμα διαφερει. Εχεις στο μυαλο σου κατι συγκεκριμενο;
Δεν ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά στα ψάρια που έχεις.Τα cory θέλουν πιο χαμηλό ph και πιο μαλακό νερό σε αντίθεση μετά τα μολυ και τα ξίφη.Εγώ πιστεύω ότι με το νερό που έχεις κρατάς τα ζωοτόκα μόνο χωρίς να κάνεις τπτ...
Γενικα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια συνεχως να εισαι με ζουμια και μετρησεις για να εχεις χαμηλα το πεχα και σκληροτητες με υατον τον τροπο. Αργα η γρηγορα θα βαρεθεις/κουραστεις. Μια αντιστροφη οσμωση θα σου λυσει τα χερια και μακροπροθεσμα θα ειναι πολυ πιο οικονομικη απο το να αγοραζεις συνεχεια ζουμια..
Ναι τέτοια εννοεί η συγκεκριμένη είναι λίγο ακριβή που δείχνεις.Το νερό από την Α/Ο εφόσον έχεις ψάρια θα κάνεις αργά την μετάβαση για να μην πάθουν ζημιά τα ψάρια.Σκετο νερό από όσμωση δεν χρειάζεται αντιχλώριο.Εγω παράδειγμα έχω 96 λίτρα και η αναλογία που κάνω αλλαγή είναι 28λιτρα α/ο και 7 βρύσης γτ θέλω κάποια στοιχεία του νερού για τα φυτά.Και επειδή τα ανακατεύω σε ένα βαρέλι πριν κάνω την αλλαγή πάντα ρίχνω αντιχλώριο.
Τα νιτρικά δημιουργούνται από τα απόβλητα των ψαριών από σάπια φύλλα,και πολλά που δεν ξέρω.Εγω τα 28 λίτρα από τα 35 τα βάζω όσμωση κυρίως για να είναι πιο μαλακό το νερό και το ph αντίστοιχα πιο χαμηλό.Ότι θέλεις Ρώτα γτ όλοι μαθητές είμαστε στο hobby αυτό
Παράθεση από: repanas6 στις Φεβρουάριος 23, 2021, 09:13:22 μμΓενικα ειναι μεγαλη ταλαιπωρια συνεχως να εισαι με ζουμια και μετρησεις για να εχεις χαμηλα το πεχα και σκληροτητες με υατον τον τροπο. Αργα η γρηγορα θα βαρεθεις/κουραστεις. Μια αντιστροφη οσμωση θα σου λυσει τα χερια και μακροπροθεσμα θα ειναι πολυ πιο οικονομικη απο το να αγοραζεις συνεχεια ζουμια..Φίλε μου,κάτι τέτοιο εννοείς? https://www.primato.gr/proionta/filtra-nerou/antistrofi-osmosi-reverse-osmosis/aq-ro-4-el.html ? Επίσης αν καταλήξουμε σε τέτοιο ΑΟ.βάζουμε επιτόπου όλο το νερό αλλαγής από το σύστημα αντίστροφης όσμωσης? Η κάνουμε mix με αφιλτραριστο βρύσης?
Παράθεση από: DIMITRISVAR στις Φεβρουάριος 24, 2021, 01:24:33 μμΤα νιτρικά δημιουργούνται από τα απόβλητα των ψαριών από σάπια φύλλα,και πολλά που δεν ξέρω.Εγω τα 28 λίτρα από τα 35 τα βάζω όσμωση κυρίως για να είναι πιο μαλακό το νερό και το ph αντίστοιχα πιο χαμηλό.Ότι θέλεις Ρώτα γτ όλοι μαθητές είμαστε στο hobby αυτό Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις ! Απ οτι καταλαβα με αυτα που μου ειπατε και με αυτα που εψαξα....ειτε σκονες χρειαζεται για να πεσει το ph ,η χρηση νερου ΑΟ με μιξη νερου βρυσης ή και παλι νερο ΑΟ με χρηση σκονης που ανεβαζει το ph.
Παράθεση από: manos0013 στις Φεβρουάριος 24, 2021, 05:44:15 μμΠαράθεση από: DIMITRISVAR στις Φεβρουάριος 24, 2021, 01:24:33 μμΤα νιτρικά δημιουργούνται από τα απόβλητα των ψαριών από σάπια φύλλα,και πολλά που δεν ξέρω.Εγω τα 28 λίτρα από τα 35 τα βάζω όσμωση κυρίως για να είναι πιο μαλακό το νερό και το ph αντίστοιχα πιο χαμηλό.Ότι θέλεις Ρώτα γτ όλοι μαθητές είμαστε στο hobby αυτό Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις ! Απ οτι καταλαβα με αυτα που μου ειπατε και με αυτα που εψαξα....ειτε σκονες χρειαζεται για να πεσει το ph ,η χρηση νερου ΑΟ με μιξη νερου βρυσης ή και παλι νερο ΑΟ με χρηση σκονης που ανεβαζει το ph. Καλησπερα ! ΜΑλλον η λυση με την σκονη θα ειναι προσωρινη και μετα τα προχωρησω στην αγορα ενος φιλτρου ΑΟ με bypass ωστε να παιρνω επιτοπουτο νερακι που χρειαζομαι. Εγω εχω 2 albinos cory τα οποια σε καποια Η καλύτερη λύση είναι μίξη νερού ΑΟ με βρύσης. Οι σκληρότητες είναι πιο σημαντικό στα ψάρια από ότι το Ph (έτσι κι αλλιώς, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, το Ph είναι ανάλογο με τις σκληρότητες). Μην μπλέκεις με ζουμιά, σκόνες κ.λ.π. Ο χρυσός κανόνας στο ενυδρείο είναι "άστο στην ησυχία του" Όσο περισσότερο επεμβαίνουμε για να "ρυθμίσουμε" παραμέτρους, τόσο μπλέκουν τα πράγματα. Ειδικά σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο που έχει ισορροπήσει, το μόνο που χρειάζεται είναι αλλαγές νερού (όχι πολύ συχνές) και κλάδεμα.Όσο για τα cory που ανέφερες, το αν ταιριάζουν με τα ζωοτόκα ή όχι, εξαρτάται από το είδος τους. Υπάρχουν cory που ζούνε σε μέτριο σκληρό προς σκληρό νερό. Εσύ ποια cory έχεις?
Η καλύτερη λύση είναι μίξη νερού ΑΟ με βρύσης. Οι σκληρότητες είναι πιο σημαντικό στα ψάρια από ότι το Ph (έτσι κι αλλιώς, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, το Ph είναι ανάλογο με τις σκληρότητες). Μην μπλέκεις με ζουμιά, σκόνες κ.λ.π. Ο χρυσός κανόνας στο ενυδρείο είναι "άστο στην ησυχία του" Όσο περισσότερο επεμβαίνουμε για να "ρυθμίσουμε" παραμέτρους, τόσο μπλέκουν τα πράγματα. Ειδικά σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο που έχει ισορροπήσει, το μόνο που χρειάζεται είναι αλλαγές νερού (όχι πολύ συχνές) και κλάδεμα.
Τα albino, που λογικά είναι aeneus (albino μπορεί να είναι οποιοδήποτε ζωντανό, όπως και ο άνθρωπος) είναι μια χαρά για τις παραμέτρους που έχεις (ή που θέλεις να κάνεις). Δεν είναι από τα cory που απαιτούν μαλακό νερό.Το πρόβλημα είναι πως είναι λίγα. Πρέπει να είναι κοπάδι, τουλάχιστον 6 ατόμων. Εκεί θα δεις ωραίες συμπεριφορές κοπαδιού και, πολύ πιθανόν, γέννες. Επίσης δεν θέλουν πολύ μεγάλη θερμοκρασία. Αν και αυτό το είδος αντέχει θερμοκρασίες περίπου μέχρι 27 0C (τα περισσότερα cory θέλουν μέχρι 240C).Μπορείς να μην χρησιμοποιείς θέρμανση στο ενυδρείο, αφού και τα ζωοτόκα θέλουν χαμηλές θερμοκρασίες. Εγώ τα δικά μου τα έχω στους 23-240C. Και για τα φυτά θερμοκρασία γύρω στους 24-250C είναι ιδανική.