ΑποστολέαςΘέμα: Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.  (Αναγνώστηκε 3993 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τρελογιατρός

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1617
 • Εμπειρία: Στις αλλαγές νερού
 • Τα ενυδρεία μου: Franken-RSM130
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« στις: Ιούνιος 26, 2014, 07:20:41 μμ »
Καταρχήν καλησπέρα σας.
Επειδή πολλά παιδιά ρωτάνε κυρίως αρχάριοι αλλά και μπαρουτοκαπνισμένοι χομπίστες οι οποίοι δεν έχουν αποσαφηνίσει τις λειτουργίες του protein skimmer είπα να παραθέσω μερικές σκέψεις/παρατηρήσεις/απόψεις που αφορούν την σωστή λειτουργία του skimmer και πώς θα φτάσουμε να παίρνουμε το 100% της απόδοσης του.Υπάρχουν αρκετά σκίμμερ στην αγορά διαφόρων ειδών και τύπων ανάλογα τα μέτρα και τα λίτρα του χομπίστα.Υπάρχουν κρεμαστά,insump,και outsump που τοποθετούνται εκτός της δεξαμενής,μεγέθη για μικρά pico και τεράστιες δεξαμενές.


(στην φωτό θα ταίριαζε και ο φίλτατος QS Plan χαχαχαχαχα)

Τo protein skimmer είναι ένας αντιδραστήρας που αναμιγνύει αέρα και νερό,απομακρύνοντας οργανικά/ανόργανα συστατικά από την στήλη νερού.Η αρχή του βασίζεται στο φαινόμενο Venturi όπου εκατομμύρια μικροφυσαλίδες χτυπάνε με ταχύτητα το νερό διαχωρίζοντας τα συστατικά του.Η διάχυση του αέρα γίνεται με μηχανικό τρόπο.Σε αυτό βοηθάει μια είσοδος αέρα που επικοινωνεί με την αντλία και πρέπει να μένει καθαρή καθώς βουλώνει με υπολείμματα αλάτων(σημείο που θέλει προσοχή και συντήρηση).Ο αέρας τραβιέται απο το Venturi,όσο περισσότερη ταχύτητα τόσο περισσότερος αέρας χτυπάει το νερό.Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και οι κινητήρες αεροσκαφών τύπου jet.Ο αέρας περνάει στον θάλαμο που βρίσκεται η φτερωτή.Όσο περισσότερη ταχύτητα τόσο περισσότερες φυσαλίδες αλλά με την κατάλληλη πρόσφυση.Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές της φτερωτής με πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα κυρίως λόγω αεροδυναμικής.Έχουμε Needle/pin wheel,mesh μίξη και των 2,και τελευταία έχουμε τις κυψελίδες που χρησιμοποιεί η ATI.Φυσικά η φτερωτή πρέπει να μένει καθαρή και είναι αναλώσιμο πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πάντα ανταλλακτικό.
Needle / Pin Wheel:
Είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη φτερωτή.Ευκολία συντήρησης, αξιοπιστία και σταθερή απόδοση. Χρησιμοποιεί πολλές μικρές βελόνες για να κόψουν τον αέρα σε μικροσκοπικές φυσαλίδες και να δημιουργήσει έτσι ένα πυκνό μείγμα αέρα-νερού.

Mesh Wheel:
 Λειτουργεί παρόμοια με την needle wheel, αλλά αντί για βελόνες χρησιμοποιεί ένα πλαστικό υλικό για να κατακρημνίσει τον αέρα σε μικροσκοπικές φυσαλίδες. Λόγω της τυχαίας διαπλοκής στο σχήμα του, ένας τροχός με mesh θα δημιουργήσει συνήθως ένα πυκνότερο μείγμα αέρα-νερού από τον needle wheel, αλλά το πλέγμα τείνει να χάνει το σχήμα του και να μαλακώνει με την πάροδο του χρόνου,και έτσι θα πρέπει να ελέγχεται σε τακτική βάση και να αντικατασταθεί όταν έρθει η ώρα(ανά 3-4 μήνες).Σαν υλικό είναι πολύ φτηνό.

Το νέο κυψελοειδές μοντέλο φτερωτής της ΑΤΙ που χρησιμοποιεί στον powercone είναι κάτι νέο και πρωτοποριακό και ίσως δουλεύει καλύτερα απο τα μέχρι τώρα μοντέλα.Η ίδια η ΑΤΙ θεωρεί ότι παράγει 10πλάσιες φυσαλίδες απο τα παλαιότερα μοντέλα.Δεν ξέρω παιδιά ειλικρινά αν κάπου υστερεί το σκίμμερ αυτό σίγουρα δεν είναι οι φυσαλίδες. Όσοι το έχετε γνωρίζετε καλύτερα τα κουσούρια του στις ρυθμίσεις.

Χρόνος αντίδρασης.

Φυσικά, όσο περισσότερο χρόνο περνάνε οι φυσαλίδες στη στήλη του νερού, πριν φτάσουν στην επιφάνεια και στον σχηματισμό του αφρού,τόσο πιο αποτελεσματικό είναι και το protein skimmer στην απομάκρυνση των ρύπων.

Το μέγεθος της φυσαλίδας.

Υποθέτοντας ότι ο όγκος του αέρα είναι ο ίδιος, όσο μικρότερες είναι οι φυσαλίδες αέρα το περισσότερη διαθέσιμη επιφάνεια δράσης και ως αποτέλεσμα πιο αποτελεσματικό skimmer στην απομάκρυνση των ρύπων.

Το σώμα του protein skimmer.

Το σχήμα και το μέγεθος του σώματος του skimmer διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην απόδοση του skimmer επειδή επηρεάζουν τόσο οι φυσαλίδες αέρα όσο και ο χρόνος επαφής που έχουν με το νερό και την αναταραχή μέσα στο σώμα του skimmer.
Κατά γενικό κανόνα, όσο η αντλία μπορεί να ωθήσει αρκετό νερό και συντάσσει και αρκετό αέρα για να ταιριάζει με το μέγεθος του σώματος του skimmer.Ένα ευρύτερο και ψηλότερο σώμα skimmer θα παράγει γενικά μεγαλύτερο χρόνο επαφής μεταξύ των φυσαλίδων αέρα και νερού αφαιρώντας έτσι περισσότερες διαλυμένες οργανικές ενώσεις.
Το σχήμα και το μέγεθος του σώματος του skimmer σε συνδυασμό με το διάχυση φυσαλίδων επηρεάζουν επίσης την αναταραχή στο εσωτερικό του σώματος του skimmer. Κατά γενικό κανόνα, όσο λιγότερος στροβιλισμός μέσα στο σώμα skimmer τόσο καλύτερη είναι η απόδοση.Καθαρό σώμα καλύτερη απόδοση αν και θέλει και λίγη γλίτσα για να δουλέψει σωστά.

Ο σχεδιασμός του σώματος.Κυλινδρικά skimmer:
 Χαρακτηριστικό ένα κυλινδρικό σωλήνα για το σώμα skimmer με κοντό κωνικό τμήμα που ακολουθείται από ένα άλλο κυλινδρικό σωλήνα για το λαιμό  επί του οποίου στηρίζεται το δοχείο συλλογής.

Υβριδικά Cone:
 Συνδυάζει ένα παραδοσιακό σώμα με σώμα κώνου. Το κάτω τμήμα του σώματος είναι μια ευθεία κυλινδρικός σωλήνας επί του οποίου κάθεται ένας πλήρες κώνος που λεπταίνει μέχρι το λαιμό. Αυτή η υβριδική κώνου αυξάνει τον χρόνο επαφής και μειώνει την αναταραχή και τον στροβιλισμό.

Smooth cone/ Bottle Cone :
Ενισχύει τα οφέλη του full cone skimmer δημιουργώντας μια πολύ ομαλή μετάβαση από το σώμα στο λαιμό του skimmer. Αυτό το μοναδικό σχήμα μειώνει περαιτέρω αναταράξεις στο εσωτερικό του σώματος, και αυξάνει το χρόνο επαφής.Ελαχιστοποιεί την αντίθλιψη στην αντλία. Αν και γενικά πιο ακριβά από τα υπόλοιπα skimmer,είναι συνήθως και τα πιο αποτελεσματικά για την αφαίρεση των αποβλήτων και τα πιο αποδοτικά ενεργειακά.

Αντλίες.

Η αντλία του skimmer είναι η καρδιά του και η μηχανή του.Αυτή θα καθορίσει τον αέρα που θα ρουφάει το Venturi,το ύψος που θα φτάνει το νερό και την ταχύτητα που θα αναμιγνύεται το νερό με τον αέρα.Παρόλα αυτά αν δεν έρχεται σε πλήρη ισορροπία η μηχανή με το σώμα δεν δουλεύει όπως πρέπει και έχουμε τεράστιο στροβιλισμό στο σώμα,διαρροές αέρα και νερού κάνοντας το μη αποδοτικό.Το ένα έρχεται σαν συμπλήρωμα του άλλου και απαγορεύεται να βάλουμε μια αντλία κτήνος σε μικρό σώμα ή το αντίθετο.
Η αντλία μπορεί να είναι μέσα στο σκίμμερ αλλά και εκτός αυτού.Το μεγάλο πλεονέκτημα της ενσωματωμένης αντλίας είναι ο  ελάχιστος χώρος που πιάνει και της εξωτερικής ότι είναι πολύ πιο εύκολο να την βγάλεις για καθαρισμό.Η εξωτερική αντλία προσφέρει μεγαλύτερο χρόνο αντίδρασης και λιγότερο στροβιλισμό.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η ενέργεια που καταναλώνουν.Όσο πιο ενεργοβόρα τόσο περισσότερη θερμοκρασία,και την συχνή συντήρηση.Καθαρή αντλία=καλύτερη απόδοση.
Πάντα θα βρείτε ανταλλακτικά για αντλίες σκίμμερ καθώς είναι αναλώσιμες και χαλάνε.

Συμβατικές αντλίες.

Πολλές αντλίες κινέζικες αλλά και ευρωπαϊκές έρχονται να μας βοηθήσουν να τροφοδοτήσουμε το σκίμμερ μας με τόνους νερού και αέρα.Προσέχουμε πάντα τα λίτρα,την ποσότητα αέρα και την ενέργεια που καταναλώνουν.Η συντήρηση τους πρέπει να είναι στο πρόγραμμα τουλάχιστον μια φορά το τρίμηνο για να δουλεύουν καλά.

DC αντλίες.

Καινούργιες σχετικά,τεχνολογία brushless και πολύ οικονομικές ενεργειακά.Έρχονται να κάνουν την ρύθμιση του σκίμμερ ακόμα πιο πολύπλοκη...το ύψος του σκίμμερ στο νερό,το ύψος που τελειώνει η σαπουνάδα...τώρα έχουμε και την ταχύτητα της αντλίας.Τον επόμενο μήνα θα δοκιμάσω μια τέτοια αντλία οπότε θα σας πω και εντυπώσεις.
Το καλό είναι ότι δεν ζεσταίνονται όσο οι συμβατικές αντλίες και ότι δεν καίγονται λόγω της μηχανικής τους γιατί σταματάνε αυτόματα όταν μείνουν στεγνές.

Ισορροπία αέρα/λίτρα.

Για να λειτουργήσει σωστά και αποτελεσματικά ένα Skimmer θα πρέπει να τραβήξει αρκετό αέρα και νερό.Βασικός κανόνας, όσο περισσότερος αέρας τόσο περισσότερες και οι φυσαλίδες που μπορεί να παράγει,ως εκ τούτου,και μεγαλύτερο το ενυδρείο που καλύπτει.
Ως ένα πρόχειρο κανόνα ας πούμε ότι, ο όγκος αέρα που εισάγετε ανά ώρα,θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ο ίδιος και ιδανικά μεγαλύτερος από το συνολικό όγκο του συστήματος.
Για παράδειγμα, αν έχετε ένα ενυδρείο 300 λίτρων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα skimmer που να τραβάει τουλάχιστον 300 λίτρα αέρα ανά ώρα (lph).
Για ένα καλά εφοδιασμένο ενυδρείο Reef, θα θελήσετε γενικά να χρησιμοποιήσετε ένα skimmer που χρησιμοποιεί αέρα από 1,5 έως 3 φορές τον όγκο του συστήματος. Έτσι, για ένα 300άρι καλά εξοπλισμένο ενυδρείο θα πρέπει χρησιμοποιήσετε ένα skimmer που τραβά απο 450lph έως 900 lph αέρα.
Επίσης,η τροφοδοσία του αέρα θα πρέπει να ταιριάζει με το νερό που τραβάει η αντλία σας, αν δεν το υπερβαίνει κιόλας.

Ο λαιμός του protein skimmer.Ένα κοινό μυστικό είναι ότι όσο πιο καθαρός μένει ο λαιμός του Protein Skimmer τόσο πιο εύκολα γλιστράει η μούργα στο δοχείο συλλογής.Ένας καθαρισμός ανα 2-3 μέρες μπορεί να βελτιώσει την απόδοση του σκίμμερ πάρα πολύ.
Υπάρχουν και εταιρίες που έχουν αναπτύξει αυτόματο καθαρισμό του λαιμού του σκίμμερ και μπορώ να πω ότι είναι πολύ χρήσιμο γιατί εξασφαλίζει την βέλτιστη λειτουργία.

Τύποι skimmate/μούργα.Όλα τα σκίμερ προσφέρουν την επιλογή ο χομπίστας να ρυθμίζει την παραγωγή της "μούργας" ανάλογα με τις ανάγκες του το τάισμα κτλ.

Wet Skimming.

Το skimmer παράγει περισσότερο νερό διασφαλίζοντας έτσι περισσότερα οργανικά.Πολύ προσοχή στα επίπεδα αλατότητας καθώς πέφτουν όσο γεμίζει το δοχείο συλλογής και το νερό αναπληρώνεται με ωσμωτικό.

Dry Skimming.

Η "μούργα" είναι σκουρόχρωμη και συνήθως μυρίζει και άσχημα.Έτσι απομακρύνονται μεγάλες οργανικές ενώσεις ανάλογα το φορτίο και την ρύπανση.

Το ύψος τοποθέτησης.

Όλοι οι κατασκευαστές ορίζουν το ιδανικό ύψος που θα πρέπει να κάθεται το σκίμμερ προκειμένου να δουλεύει σωστά.Αν δεν το ξέρετε επικοινωνήστε με την εταιρία του σκίμμερ και σίγουρα θα σας πουν το κατάλληλο ύψος για την βέλτιστη απόδοση.

Χρήση Όζον.

Πολλά σκίμμερ(όχι όλα)υποστηρίζουν αυτή την δυνατότητα για όποιον θέλει να χρησιμοποιήσει όζον στο σύστημα του.Καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε απο τον κατασκευαστή πρώτα αν είναι κατάλληλο για την χρήση πριν το χρησιμοποιήσετε γιατί αν δεν είναι κατάλληλο μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.
 
Σίτιση

Τα λίπη και τα έλαια που βρίσκονται στα περισσότερα τρόφιμα των ψαριών θα μειώσουν τυπικά την επιφανειακή τάση του αλμυρού νερού αναστέλλοντας έτσι την διαδικασία του ξαφρίσματος,πρωτεΐνης διότι δεν είναι σε θέση να σχηματιστεί αφρός.Αυτός είναι ο λόγος που μετά από τάισμα στο ενυδρείο μας,το Protein Skimmer συνήθως σταματά την παραγωγή καλού αφρού για αρκετές ώρες.


Πιστεύω τα παραπάνω να σας βοήθησαν να κατανοήσετε καλύτερα τι συμβαίνει σε ένα σκίμμερ απο την ώρα που το βάζουμε στην πρίζα μέχρι την ώρα που αδειάζουμε το κύπελλο συλλογής.Πιστεύω ότι αυτά είναι σε λίγες γραμμές όλα όσα καθορίζουν αν είναι καλό ένα σκίμμερ ή όχι.Παρακαλώ συνεχίστε την κουβέντα και γράψτε μας τις εμπειρίες σας από το σκίμμερ που χρησιμοποιείτε/παλαιότερα σκίμμερ που έχετε χρησιμοποιήσει, είτε είναι καλές είτε όχι.

Τα κείμενα αποτελούν προσωπικές απόψεις/προτάσεις πάνω στην λειτουργία των Protein skimmer.Δεν έχουν σκοπό ούτε να διαφημίσουν ούτε να δυσφημίσουν αγαθά και αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα.Απαγορεύεται η κάθε αναδημοσίευση χωρίς την γραπτή άδεια του.

2014 για το Α4F.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 26, 2014, 07:35:42 μμ από Τρελογιατρός »
Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos, Tyrion Lannister, Bibi Jones, Saul Berenson, Μαρία Σολωμού, Sara Varone, Ιβάν Σαββίδης,Αλέξανδρος Κοντοπίδης
 
and 4,666 other people like this.

Αποσυνδεδεμένος glazar

 • Administrator
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 7177
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονικη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 26, 2014, 08:48:15 μμ »
Μπραβο Αλεξ ...  Τελεια η πιατελα στην αρχη.!!!

αναλυτικο και ευαναγνωστο!!!
Γιώργος,

Αποσυνδεδεμένος bokostas

 • Aqua Moderatοr
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 17488
  • Διαγωνισμός aquascaping:
 • Εμπειρία: σε σούβλες, σχάρες, τηγανιές...
 • Τα ενυδρεία μου: 6 μποστάνια + 1 ριφάκι
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη - Καλαμαριά
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 26, 2014, 09:19:08 μμ »
Πολύ καλό άρθρο Άλεξ. greatup  Να είσαι καλά.
 

Αποσυνδεδεμένος gregog7

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 6509
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 26, 2014, 09:26:03 μμ »
pin
Τελειος ακομη μια φορα,σε ευχαριστουμε
Γρηγόρης.


Αποσυνδεδεμένος QS-Plan

 • ModeratoR
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 6799
 • 希臘
 • Τα ενυδρεία μου: Cichlid lover
 • Τόπος Διαμονής: Πολίτης του κόσμου εν Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 26, 2014, 09:29:01 μμ »
Τέτοια άρθρα ειναι η χαρα του κάθε χομπίστα!!!

Μπράβο ρε συ Άλεξ, ότι και να πει κανείς ειναι λίγο!!!
Εμπειρία δεν είναι αυτό που σου συμβαίνει. Είναι αυτό που κάνεις σε σχέση με αυτό που σου συμβαίνει.

Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που ακούει Πλούταρχο, αντί να διαβάζει Πλούταρχο...

''Απαιδευσία πάντων παθών μήτηρ'' - Πυθαγορας

«Είχαμε στα χέρια μας χρυσάφι και το μετατρέψαμε σε σκ@τ@, για να μοιάζει με την καθημερινότητά μας σε τούτη την πεθαμένη χώρα»

Visita Interiora Terrae, Rectificandoque, Invenies Occultum Lapidem

Αποσυνδεδεμένος Giovanni

 • ModeratoR
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 12427
 • Αλατιάζω...
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 26, 2014, 09:59:09 μμ »
Γιατρε ειναι το κερασακι στην τουρτα... 
Τα ειπες πολυ ωραια φιλε μου..
Ειδικα για τους νεους χομπθστες στο χωρο της θάλασσας θα βοηθησει νς κατανοησουν τα πως και τα γιατι... το σκιμερ δε λειτουργεί οπως το φιλτρο στο γλυκό νερό οπως μερικοι συνηθίζουν να λενε..

It's better to live one day like a lion,than a whole life like a sheep.

Αποσυνδεδεμένος maikl

 • ModeratoR
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 4664
 • Τα ενυδρεία μου: 460,430,400,210,200, 125,125,125,120,90
 • Τόπος Διαμονής: Βεροια
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 26, 2014, 11:24:08 μμ »
... το σκιμερ δε λειτουργεί οπως το φιλτρο στο γλυκό νερό οπως μερικοι συνηθίζουν να λενε..

...πραγματι το τραπεζι δεν παιζετε  :P

Τρελογιατρε σ'ευχαριστουμε  ;)
2μετρο για τα common-comet-shubunkin, 1.5 για τις funcy ποικιλιες

ρΕβανί ή ρΑβανί..στο στομάχι η ορθογραφία χάνετε:)

Αποσυνδεδεμένος Aiolos

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1697
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 27, 2014, 07:46:06 πμ »
Άμα έχει χρόνο και όρεξη ο γιατρός.....


Κατανοητό και ευκολοδιάβαστο  clapp

Αποσυνδεδεμένος gregog7

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 6509
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 27, 2014, 08:09:30 πμ »
Παιζει να μην τον εχω δει ποτε ανορεχτο οταν προκειται για reef.... ;D
Γρηγόρης.


Αποσυνδεδεμένος Giovanni

 • ModeratoR
 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 12427
 • Αλατιάζω...
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 27, 2014, 08:14:31 πμ »
Χεχεχε ετσι ειναι οταν αγαπας πολυ αυτο που κανεις... :)

It's better to live one day like a lion,than a whole life like a sheep.

Αποσυνδεδεμένος Aiolos

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1697
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 27, 2014, 08:17:26 πμ »
Παιζει να μην τον εχω δει ποτε ανορεχτο οταν προκειται για reef.... ;D


Αυτό ξαναπέστο

Αποσυνδεδεμένος fmnstr

 • Loyal member
 • **
 • Μηνύματα: 171
 • Τόπος Διαμονής: Αθήνα
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 27, 2014, 10:10:30 πμ »
Ευχαριστουμε για το αρθρο γιατρε μου.. Μην ξεχασεις να μας κανεις παρουσιαση οταν παρεις το καινουριο toy. Αληθεια ποιο παιρνεις?

Αποσυνδεδεμένος Τρελογιατρός

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1617
 • Εμπειρία: Στις αλλαγές νερού
 • Τα ενυδρεία μου: Franken-RSM130
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 27, 2014, 12:12:43 μμ »
Ίδιο σώμα(Xtreme 120 conical protein skimmer SWC) ένα απο τα πρώτα γνήσια κωνικά σκίμερ με αντλία Jebao DC (την 2000λ/ω) mesh/needle wheel φτερωτή.
Πιστεύω να βγάζει γιαούρτι μετά το pimp my skimmer.
Θα είναι η τρίτη φορά που θα το πειράξω 2η φορά την αντλία και θεωρητικά θα μου δώσει γιαούρτι...αλλά θα το δούμε στην πράξη αυτό και κατά πόσο θα δουλέψει.Παλαιότερη προσπάθεια δεν είχε επιτυχία λόγω μεγέθους αντλίας.Η DC έχει ίδιες διαστάσεις ακριβώς με την (b)ATMAN 1100 που φοράει.
Πιστέυω ΙΜΟ ότι κάτι γατάκια τύπου SKIMZ με 1200DC θα τα πατάει.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 27, 2014, 12:14:41 μμ από Τρελογιατρός »
Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos, Tyrion Lannister, Bibi Jones, Saul Berenson, Μαρία Σολωμού, Sara Varone, Ιβάν Σαββίδης,Αλέξανδρος Κοντοπίδης
 
and 4,666 other people like this.

Αποσυνδεδεμένος KostasKappa

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1785
  • My reef
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 06, 2014, 03:09:00 πμ »
Γιατρέ τα σέβη μου.... Πολύ καλό έρθρο! Εγώ με το ps2000 βγάζω γιαουρτάκι.....! greatup

Αποσυνδεδεμένος dionysos

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 1889
 • Εμπειρία: στην προσπάθεια
 • Τα ενυδρεία μου: 72 λίτρα και 200
 • Τόπος Διαμονής: Θεσσαλονίκη
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 06, 2014, 08:53:28 μμ »
Ευχαριστούμε Άλεξ! πολύ ωραίο άρθρο.  :)

Αποσυνδεδεμένος Δίας

 • Platinum member
 • *****
 • Μηνύματα: 2656
 • Εμπειρία: Οσο γερνας μαθαινεις
 • Τα ενυδρεία μου: 400 λιτρα reef
 • Τόπος Διαμονής: Πειραιας
Protein Skimmer συντήρηση/απόδοση/λειτουργικότητα.
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 07, 2014, 12:44:35 πμ »
Μπραβο γιατρε μου.Αψογος και απολυτα κατανοητος.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


 

Powered by EzPortal